В новините
 
05.03.2009 19:46   Новината е видяна 4047 пъти
Провеждане на обучения по Хигиена в Дом за деца лишени от родителска грижа „Ал. Г. - Коджакафалията” Бургас

Отдел „Здравеопазване и превенции” към Община Бургас, и „Превантивно информационен център по наркотични вещества” инициираха провеждането на обучения по „Хигиена” в Дом за деца лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията”. Участници в обучението са деца от 13г. до 15г. с констатирана степен на ментално увреждане. Предвидено е обучителните сесии да се състоят 2 пъти в месеца като обхващат периода от една учебна година.

      Цели на обучителния цикъл са:

създаването на умения и навици за самостоятелно поддържане на личната хигиена,
опазване на собственото здраве и това на околните
структуриране на свободното време
формиране на усещане за индивидуалност и лично пространство.
Първото от поредицата обучения се състоя на 12. 02. 2009г. на тема „Основни понятия за човешкото тялото”.


 Отдел „Здравеопазване и превенции”

                                                 Община Бургас
 


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ


Относно: Провеждане  обучения на млади лидери по теми, развиващи личностовото им израстване за активно участие в Общински мероприятия на здравна тематика


     Отдел „Здравеопазване и превенции” към Община Бургас, и „Превантивно информационен център по наркотични вещества” инициираха провеждането на поредица от обучения по теми като: „Установяване на граници и правила”; „Комуникация и комуникативни умения”; „Лидерство” ; „Формиране на умения за работа в екип”и др.способстващи развитието на личността. Участници в обученията са деца, младежки лидери, от 15 до 18 годишна възраст, вземащи активно участие в провеждането на Общински кампании със здравна тематика.

      Обученията се провеждат веднъж месечно, като обхващат периода от една учебна година. Място на срещите е „Превантивно информационен център по наркотични вещества” намиращ се в сградата на „Младежки културен център”. Всяка сесия е с времетраене 2 часа. Основен метод на работа е интерактивното обучение. Използват се сюжетно ролеви игри и казуси. До момента са се случили 2 обучения на теми: „Установяване на граници и правила”, „Комуникация и комуникативни умения”, като последното се състоя на 19.02.2009г. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |