В новините
 
06.03.2009 13:34   Новината е видяна 5476 пъти
Първомай получи най-висок инвестиционен индекс в първата класация на общините

Първомай показа най-високия резултат в класацията на общините по инвестиционен индекс, която бе направена за първи път на тазгодишното изложение „Банки, Инвестиции, Пари”. То се провежда от 4 до 6 март в Международен панаир Пловдив, а наградите бяха връчени от министъра на финансите Пламен Орешарски и изпълнителния директор на панаира Георги Гергов.

Първомай получи оценка 81.17, която е най-добрата сред всички номинирани,  и първо място в своята група – общини до 50 000 жители. Там са реализирани над 15 проекта и започва изграждането на индустриална зона, обяви кметът Ангел Папазов. С индекс 80.47 Варна е победител в раздела за общини с население над 100 000. В останалите групи отличени са: Монтана (под 100 000 жители), Аврен (до 20 000), Ружинци (до 10 000), Априлци (до 5000) и Бойница (до 2000). Класацията е опит на „Банки, Инвестиции, Пари” да се даде възможност на общините да представят своя потенциал и да привлекат инвеститори,  обясниха организаторите от  „Е 21”.

Община Пловдив първа се възползва от този шанс и участва със свой щанд. На него може да се види мултимедийна презентация на града, раздаваме специален диск за инвеститори, съдържащ основните икономически параметри на общината, прогнози за нейното развитие,  проекти, които са внесени за одобрение или сега се разработват, обясни заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов, чийто екип подготви експозицията.

На конференция, посветена на глобалната криза и възможните решения за България, заместник-кметът Ганчо Колаксъзов  разясни новия модел на община Пловдив за работа с проекти – изпреварваща подготовка на документация за приоритетни обекти. Предварително се изработват идейни и технически планове, за да може да се кандидатства за финансиране веднага, когато се обяви конкурс. Така се пести време и се подобрява качеството на проектите, което ги прави по-конкурентни.

В деня на откриването на изложението бяха раздадени и традиционните награди „Финансов продукт на годината”. Призовете взеха: спестовна сметка „Мега” на Пощенска банка, която спечели и Голямата награда за 2008 г.; комбинираният продукт „Експорт бенефит” на „ДС концепт факторинг”; инвестиционният продукт „Управление на взаимните фондове на Юробанк-Люксембург”, внедрен от Пощенска банка; застраховката „Помощ при пътуване в чужбина и отмяна на пътуване” на компания „Армеец”;  застраховка „Интерес+” на „ЦКБ Живот”.

Пожелавам на банките по-бързо да се преориентират от депозитните към кредитните продукти, каза министърът на финансите  Пламен Орешарски при награждаването на победителите в годишната класация на „Банки, Инвестиции, Пари”. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |