В новините
 
06.03.2009 13:41   Новината е видяна 4014 пъти
Заместник-кмет на Винчи и директорът на музея „Леонардо” идват в Бургас

По покана на Община Бургас у нас пристигат зам.-кметът на гр. Винчи Клаудио Джердини и директорът на музея „Леонардо” в родния град на твореца Романо Нани. Те ще вземат участие в официалното откриване на изложбата "Научно-техническото наследство на Леонардо да Винчи", която ще гостува в Бургас до 10 май.

Макетите на Леонардовите машини пристигнаха успешно край морето, заедно с подробни инструкции за монтажа им. В момента ги сглобява бургаският художник Кольо Кехайов.

За първи път в България гостува цялата колекция от 27 макета, принадлежащи на Музей "Леонардо" в гр. Винчи, сред които прототип на асансьор, водно колело, машина за летене, многоцевна картечница, подвижен мост, печатарска преса, струг за пробиване на отвори и др.

Машините очакват своята публика в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски". Изложбата ще бъде открита на 9 март /понеделник/ от 18.00 часа. Цената на билета ще бъде 2 лв. за възрастни и 1 лв. за ученици и пенсионери. Децата до 7-годишна възраст ще се запознаят с наследството на Леонардо безплатно.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |