В новините
 
07.03.2009 12:52   Новината е видяна 5353 пъти
40% ръст на заявките за участие в Панаира на образованието в Пловдив

Международният форум се открива на 27 март, тази година за първи път ще има висши училища от Колумбия и Румъния


Ръст от 40% отбелязаха заявките за участие в седмото издание на Международния панаир на образованието в Пловдив. За една седмица регистрираните висши и средни училища от страната и чужбина нарастнаха от 45 на 63, съобщиха организаторите от Европейския колеж по икономика и управление. Форумът е от 27 до 28 март, добавиха оттам. 


Традиционно в Международния панаир на образованието участват над 90 държавни и частни университета от България, САЩ и Европа. Тази година за първи път ще се презентират висши училища от Колумбия и Румъния, подчертаха от Колежа. Според тях най-много площи засега са заявени от членовете на WEBA – световна образователна бизнес асоциация, регистрирана в Швейцария. Тя обединява елитни университети и колежи, които участват в авторитетни изложения в света или организират самостоятелни прояви.


Интересът към Международния панаир на образованието расте и заради организирания Салон на изобретенията, творчеството и иновациите, обясниха от Колежа. Идеята на организаторите е на него да се презентират научни изобретения и разработки на институтите на БАН, университетските центрове, лаборатории и частни фирми. 


Организирането на Салона минава под знака на обявената от ЕС година на творчеството и иновациите. Паралелно с изложението се предвижда и академична дискусия за трансфера на знания между граждани и организации, свързването на образованието, технологиите и бизнеса в един общ свят и програмите за обучение през целия живот.


Научният форум се открива на 27 март в Палата №8, като негови организатори са Европейският колеж по икономика и управление и Международен панаир – Пловдив. В него участват висши и средни училища от страната и чужбина, школи за следдипломна квалификация и изучаване на чужди езици, структури за перманентно и дистанционно обучение и браншови организации за професионална ориентация и подготовка. По време на изложението на техните щандове и павилиони младите хора се запознават с новите учебни програми, условията за прием и възможностите за реализация след завършване на средното и висше образование, припомниха организаторите на панаира.


Палата №8 ще бъде отворена за посетители от 10 до 18 часа, входът е свободен.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |