В новините
 
08.03.2009 22:28   Новината е видяна 4168 пъти
Наблюдение на деня - тази година полужурналисти, следващата - цели!

Решихме с едни приятели да направим нов сайт за Бургас - нещо между новини, простотии и информация. И тръгнахме да ледаме какво има из нет-а. Констатирахме, че ...

Идат избори. За щастие те са на два паса и на няколко гласа, а за всичко що е журналист това означава doubleclick. Както мъдро забелязаха телевизионерите политкомисарите в Интернет нарастват експоненциално (Ex, което не е "Ех", а "е на х")
Започна борбата за уникални кликания и т.н.
Бургаското интернет общество, немаме предвид всичко 534 журналиста, които вече могат да ползват Интернет, дори не подозира колко много сайтове има "за Бургас".
Една разгворка за Мамулите ни накара да пуснем в гугъл-а "новини от Бургас" и "бургас новини" и ... голям кеф!

Като цяло има една много срамна тенденция - общата посещаемост на изброените по-долу новинарски сайтове не надскача заедно 9000 на ден полууникални посещения. като голяма част се дължат на влизането на всеки един от екипите в съседските дворове.

Другарски преглед на бургаските сайтове, естествено пристрастен, ни кара да сквернословим, както ще разберете по-долу:

Започваме с тези, които са ни приятели и после идват другите, които все още не познаваме.

Фактор БС www.factor-bs.com  - независимо, че не участва в заигравките, сайтът на в-к Фактор несъмнено води класацията като съдържание, а в последните седмици по реална посещаемост излезе на първо място. Това, което може да се отбележи е, че при екипа, който стои зад Фактор, той може да скочи доста по-напред както по посещаемост, така и по значимост.

Бургас Инфо www.burgasinfo.com - сайт, стартиран преди около 5 години от Златомира Мострова и доразвит от сегашния му екип е "най-европейски", както констатирахме с няколко стари черешови топчета. В последно време сайтът се отърси до голяма степен от политическата агитация, с което само спечели. Обаче, липсва разнообразието, което би компенсирало липсата на интересни събития в града. Повечето сайтове преписват БургасИнфо и никой не цитира :)). Целта на екипа трябва да е разширяване на аудиторията, тъй като в момента най-вече журналисти влизат за леки задявки.

В-к Компас - заедно могат повече, но не му обръщат много внимание.

БургасНюз www.burgasnews.com - личат си усилията, които са положени и очакванията на екипа. За съжаление сайтът няма "лице", т.е. искат да направят нещо, но какво точно да бъде ....


Бургас 24 www.burgas24.bg - ползва нещо като "франчайз" на пловдив 24. Човекът се опитва да работи в селската обстановка на Бургас и само харчи пари за платени реклами, от което естествено такива като нас не губят.

BSZone www.bszone.info - пърфект идея с кошмарна реализация. Като посещаемост

Нюз 24 www.news24.bg - не е ясно какво е, освен, че хвърля кукита насам натам, което принуждава нещастниците със защити да излязат тутакси. Предполагаемият бюджет на "веригата"

Сайтът на БСП - http://www.bspbourgas.org/
Сайтът на СДС - sds-bourgas.org
ГЕРБ - http://www.globusnews.net/

Sorry, обаче излизам за малко!

Общинският сайт - независимо от симпатиите си към сладурските анонси на Стефан, новинарската му част малко прилича на табло за оплаквания.

Очаквайте

Наблюдение на деня: всеки полууспял журналист вече има по един сайт. :)) Същото важи за политиците.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |