В новините
 
09.03.2009 19:38   Новината е видяна 4253 пъти
Пролетна чистка в Община Бургас

Това, което си помислихте като прочетохте заглавието няма нищо общо с това, което пише по-долу.

От днес /9 март/ стартират дейностите по пролетното почистване в Бургас. По традиция в дните преди настъпването на пролетния сезон, Световния ден на водата /22 март/ и големия християнски празник Великден, Община Бургас организира мащабна екологична кампания, която ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината.

      За целта е изработена подробна програма на дейностите и график по дни за съответните комплекси и населени места, които са съобразени с всички проблемни точки в Бургас и възникналите нерегламентирани замърсявания.

     Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.

     За реализацията на предвидените действия са осигурени 6 екипа с необходимата техника и работници на сметопочистващите фирми Консорциум „Титан Бургас” и „Чистота” ЕООД.

     Кметът на Община Бургас Димитър Николов призова гражданите активно да се включат в инициативата по почистването на своите домове, междублоковите пространства, дворовете на училищата, улиците и парковете.

     „Като бургазлия и Кмет на Бургас, приканвам всички фирми и граждани да вземат участие в пролетното почистване, за да направим заедно Бургас по-чист и по-привлекателен град”, заяви Димитър Николов.

     За целта Община Бургас ще осигури безплатни ръкавици и чували за еднократна употреба на всички граждани, които се включат в инициативата.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |