В новините
 
11.03.2009 12:11   Новината е видяна 5607 пъти
Новина или "Има ли чистка в Община Бургас."

Предварително искам да уведомя заинтересованите, че НЕ, такава чистка няма. Има пролетно почистване на територията на града и прилежащите селища, което е инициирано и финансирано от Община Бургас, и това е една прекрасна инициатива, за която им казваме БРАВО.
Речта иде за това има ли новина, какво е новина и дали новината, във вида, в който се появява, е коментар на събитие, т.е. последващ елемент, или наистина е нещо Ново.

Всяко Ново нещо, новина, новост или как там биха го нарекли на трета страница на печатното издание е просто отразяване на събитие, което е тейкнало плейс фю часа ъгоу и дали някой ще прочете пермутацията от думите, които се появяват в един и същи момент (почти, според зависи от оптимизацията, която някой изрод от нас е направил) в няколко бази данни, визуализирани чрез някаква технология и като цяло наречени "онлайн издание" или уеб сайт, както пък нежните души на непосветените го наричат.

Да предвидиш "новината" на базата на анализ на предварително събраната информация е съвсем друго и дори едно грешно предвиждане е по-Новини от всички копи-пейстнати описания на събития. А, ей се га се сетихме, че де факто това, което на село наричаме НОВИНА, е де факто описание на протичане на събитието, отразено и преразказано, чрез различни изразни средства с цел да дразни сетивата.

Запознатите са наясно, че броят на пермутациите (преразказите) е все още неизказно по-голям от броя на новинарските сайтове. До момента на запълване на всички свободни позиции прес-наетите работници могат да не увеличават броя на предадението думи, а след изчерпване - да увеличат с една дума и ще се освободи достатъчно място.

Де факто идеята да почнем да пишем този трактат беше малко по-друга, но изреченията текнаха в строен ред и ... не'а време





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |