В новините
 
14.03.2009 16:04   Новината е видяна 4478 пъти
Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!”

     Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ (ФНСДУО) с председател Мария Темелкова изпрати протестно писмо с изх.№ 01-34/12.03.2009 г. до министър-председателя на Република България Сергей Станишев и до българските министри. В писмото се изразява категорично несъгласие на федерацията и синдикалните членове, работещи в структурите на държавната администрация, относно изпълнение на препоръката на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) за ограничаване на темпа на растежа на заплатите в публичния сектор.

      В писмото се казва още, че заявлението на Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, че на този етап не се очертава увеличение заради икономическата криза, е несъобразено с положението на служителите в изпълнителната власт. Възнагражденията на държавните служители  и без това са недостатъчни, а министър Василев на практика обявява тяхното замразяване. ФНСДУО КНСБ категорично заявяват, че доходите не отговарят на натовареността и отговорността на служителите. Периодичните съкращения, мотивирани с “оптимизация на персонала” и граничещите с политически цинизъм съкращения, заложени в Закона за бюджета за 2008 г. с цел увеличение на заплатите създават несигурност в работещите в структурата на държавната админситрация.

      ФНСДУО-КНСБ заявява, че действията на правителството за замразяване на заплатите в публичния сектор за пореден път превръщат в заложници хората на труда от публичния сектор, които са сред тези с най-ниски доходи.

      „Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!” – призовават от федерацията министър-председателя и министрите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |