В новините
 
19.03.2009 12:48   Новината е видяна 5802 пъти
ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ФОРУМ “КАРИЕРИ — ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” СТАРТИРА В СОФИЯ

Тази година, независимо от затруднената икономическа ситуация, в софийското издание на Форум "Кариери 2009 – Добра кариера, Добър живот", участват 85 фирми от цялата страна, а общо за всички градове до момента участието си са потвърдили над 110 фирми. Това означава спад по-малко от 15% спрямо интереса на работодателите през миналата година и показва, че сериозният бизнес, независимо от временните трудности, планира бъдещето си, мисли за осигуряване на приемствеността във фирмите, като продължава да дава шанс за работа и стаж на младите хора.

Осмото издание на Форум "Кариери" стартира днес, 18 март 2009 г., в Националния дворец на културата в София. В официалното откриване взеха участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, управителят на JobTiger Светлозар Петров и изпълнителният директор на "Нестле България" АД Антонис Кандзелис. Те пожелаха успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти.
Форум "Кариери 2009 - Добра кариера, Добър живот" за поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 9 града, като новият университетски център, в който младежите ще се срещнат с бъдещите си работодатели, е Бургас. Миналата година от посредничеството на "Кариери" са се възползвали близо 18 500 млади хора, а за всички издания на Форума от неговото създаване досега дните на кариерата са били посетени от общо около 90 000 студенти и млади специалисти от цялата страна.

За осма поредна година работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

За пореден път и през 2009 г., отдела за подбор на персонал на JobTiger - TigerSelect, ще участва със свой щанд във всички градове, които "Кариери 2008 - Добра кариера, Добър живот" ще посети. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него.

Министерството на държавната администрация и административната реформа традиционно участва не само като съорганизатор, но и със собствен щанд, представящ възможностите за работа и стаж в държавната администрация. От 2002 г. досега по програмата за студентски стаж, представяна по време на Форума, са се възползвали общо 1146 млади хора. Освен традиционните неплатени стажове, МДААР за втора поредна година ще финансира стажантски позиции, като през Лято 2009 са предвидени 70 платени двумесечни стажа в различни институции. На щанда на МДААР експертите от министерството ще дават и практически съвети на младите хора как да се подготвят за участие в конкурси за работа в администрацията, къде да намерят необходимата информация за обявените свободни позиции, какви са предимствата на това да работиш в публичния сектор, какви са възможностите за кариерно развитие.

Като генерален спонсор на Форума за шеста поредна година и през 2009 г. "Нестле България" АД ще включи студенти и абсолвенти от цялата страна в стажантската си програма. През 2008 г. 38 младежи от всички специалности започнаха професионалното си развитие в "Нестле България", като 21 от тях бяха на летен стаж в компанията. Младите хора се запознаха отблизо с работата в отдели "Маркетинг", "Продажби", "НЕСТЛЕ Professional", "Логистика и снабдяване", "Фабрика", "Човешки ресурси" и "Детско хранене". 22 от младежите, които са били на стаж в "Нестле България" през цялата 2008 г., в момента са служители на компанията. Повече от 12 години "Нестле България" АД развива стажантски програми и осигурява професионално обучение и развитие на своите служители. Към днешна дата броят на служителите на Нестле в България надхвърля 2000 души.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |