В новините
 
20.03.2009 10:17   Новината е видяна 4656 пъти
200 от 2000 фотографии на един модел представя бургаският кинаджия Христо Димитров – ХИНДО

200 от 2000 фотографии на един и същи фото модел ще представи бургаският кинаджия Христо Димитров – ХИНДО в артистичен цикъл от 2 изложби и моно спектакъл. 
В рамките на 5 години Хиндо заснема над 2000 фото кадъра с Петя Попова от бургаската танцова компания ДЮН. Отбрана колекция от направените фотографии ще бъде представена в две различни по съдържание изложби наречени „55 портрета на Петя” и „Огледалото на една Дама”. Експозицията ще бъде и сценично интерпретирана от Петя Попова в едноименен спектакъл. 
Артистичният цикъл на Хиндо започва на 24 Март от 18.00 ч. в изложбената зала на Регионална Библиотека „Пейо Яворов” /ул. Булаир 10/, с откриването на изложбата „55 портрета на Петя”. Изложбата ще представи портрети на Петя Попова, изпълнени в традиционните фотографски стилове.
Едновременно с изложбата ще се обяви и проведе ФОТОКОНКУРС за най-добра снимка на същият модел. Конкурсът е открит за всеки желаещ – професионалист или фотограф-любител.
Пълният регламент на конкурса ще бъде обявен при откриване на изложбата на 24 Март от 18.00 ч. Накратко:
Всички участници заснемат един и същи модел (Петя Попова) и предават една единствена фотография, оформена според художествените критерии на нейния автор.

Журито на конкурса ще се състои от самият Хиндо и три жени на име Петя /Петя Попова - танцьор, Петя Стойкова-хореограф и Петя Атанасова-дизайнер/.|
Всички участвали фотографии ще бъдат изложени в залата на Регионална библиотека от 8 до 16 Април. Наградените снимки ще бъдат отпечатани от Фирма „Билборд принт” АД на носител (фотохартия, канаваца, коматекс и пр.) по желание на техния автор. Победителят в конкурса ще получи и карта за посещения в Танцово студио ДЮН, а наградената фотогафия ще бъде изложена на почетно място в спектакъла „Огледалото на една Дама”.
От 9 до 22 Април Хиндо ще представи и продължението на артистичния си цикъл с фотографската изложба-спектакъл „Огледалото на една Дама”.
Изложбата и спектакъла ще се състоят в залата на дружество на бургаските художници на ул. „Александровска” 22 /срещу Хотел „България”/.
Откриването на  изложбата ще бъде на 9 Април от 18.00 ч. а премиерата на спектакъла „Огледалото на една Дама” ще се състои на 10 Април от 19.30 ч.
Спектакълъг ще се играе всеки делничен ден в преиода 9 - 22 Април от 19.30 ч. 
„Огледалото на една Дама”е резултат от няколко хиляди фотографии, направени от Хиндо през последните пет години само на един фотомодел. Музата на изложбата-спектакъл е Петя Попова – танцьор в бургаската танцова компания ДЮН. Сценичната интерпретация е по идея и режисура на самия Хиндо, с участието на Петя Попова  и хореография на Петя Стойкова (Танцова компания ДЮН).
Моноспектакълът ще се развие в изложбеното пространство пред портретите на самата изпълнителка и ще представи многообразието и противоречията, които съжителстват в душата на една жена, художествено обобщени като Дама Спатия, Дама Каро, Дама Купа и Дама Пика. Границата между реалност, фантазия, истина и измислица ще се превърне в чудновата смесица. А образът на жената ще бъде завършен с появяването на единственият мъжки персонаж – Поп Каро.
Според Хиндо между фотографиите от първата изложба „55 ПОРТРЕТА НА ПЕТЯ” и тези от втората – „ОГЛЕДАЛОТО НА ЕДНА ДАМА” няма нищо общо с изключение на автора и неговия модел. Тази „обърканост” вероятно е отражение на не по-малко противоречивата мъжка душа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |