В новините
 
27.03.2009 18:19   Новината е видяна 3936 пъти
Парите за общините не се разпределят според политическия цвят на кмета, каза премиерът

Основният критерий при определянето на парите за общините е максимално да се покрие територията на общината. Най-сериозни затруднения изпитват малки и средни общини. Това каза премиерът Сергей Станишев в МС .
Има общини от всички „цветове”, каза премиерът и бе категоричен, че парите не се разпределят на база на това от коя политическа сила е кметът на населеното място.
Община Белица получава 470 000 лв., община Благоевград – 500 000 лв., Гоце Делчев – 400 000 лв.
Община Кресна, където кметът е независим, получава 1 700 000 лв. за канализационна инфраструктура.
Станишев заяви, че БСП е била основен конкурент на настоящия кмет на община Созопол, която получава 2.3 млн. лв., Велико Търново със син кмет ще вземе – 700 000 лв., Сапарева баня – 2 млн. лв., Монтана – 1 млн. лв.
Община София ще получи около 6 млн. лв. основно за детски градини, ремонт на читалище.
Знам, че столичният кмет винаги се оплаква от българското правителство, което е криво за всичко, заяви премиерът. Силистра ще получи около 15 млн. лв., познайте защо, попита той и припомни, че общината поема част от софийски боклук. Другата община, която помага на столицата в решаването на проблема, е Харманли. Тя ще получи 5 млн. лв. „Тъй като ни е грижа в какво състояние е столицата отпускаме тези пари”, каза премиерът и допълни, че тези средства също могат да се прибавят към парите за София, тъй като отпускането им е условие за приемането на балите.
30 млн. лв. се отпускат допълнително на НАПИ. Премиерът посочи, че тези средства са достатъчни за започването на строителството на трите отсечки на АМ Тракия.

bspbourgas.org




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |