В новините
 
01.04.2009 01:38   Новината е видяна 4725 пъти
БУРГАСКИ ВЕЧЕРИ – НОВИЯТ АЛБУМ НА „ФАМИЛИЯ ТОНИКА”

„Бургаски вечери” е заглавието на новия албум на любимата на няколко поколения формация „Фамилия Тоника”. Дискът отскоро е на музикалния пазар и включва 12 мелодии на композитора Иван Коларов – музикантът, който създаде заглавната песен на проекта, приета за химн на Бургас през миналата година. Това са най-хубавите песни на легендарната бургаска група „Корали”, в която е започнал кариерата си бас-баритонът на „Тоника” Георги Найденов-Гого. Самият той е преаранжирал повечето парчета и ги е направил да звучат в стила на популярната „Фамилия”. Заедно с Ева Найденова, Милица Божинова, Драгомир Димитров и Ралица Ангелова, обичаните певци са оставили своя неповторим отпечатък и върху вокалните импровизации.

Стиховете на песните в „Бургаски вечери” са сътворени от някои от корифеите в жанра, като Иван Ванев, Пеньо Пенев и „коралът” Тодор Цветков. Рамо в аранжиментите са „ударили” още Красимир Гюлмезов, Евгений Платов и Красимир Маринов.

„Лястовички”, „Отворено писмо до моите приятели”, „Реплика през рамо”, „Старата песничка” и „На скалите” са само част от заглавията в хитовата компилация. „Бургаско момче”, „Поръчение”, „Жребий”, „Корали” и „Път към дома” допълват новите бисери в репертоара на „Фамилия Тоника”. Популярната балада „Сбогом, приятелю” пък е записана със специалното участие на приятелите на Иван Коларов - Томи, Монката, Владо, Яким и Дики – всички те са били част от „Корали” в средата на 60-те.

Дискът излиза с помощта на Община Бургас, „Девня цимент”, „50 години Слънчев бряг”, „Tomy”, „Евробилдинг инженеринг” и още куп приятели на групата, като Тома Томов, Атанас Зайков, Димитър Добрев, Димитър Иринков, Димо Прокопиев, Иван Даракчиев, Атанас Маджаров. В албума е включена и книжка с историята на „Корали” и уникални снимки, които се публикуват за първи път.

Албумът „Бургаски вечери” бе представен с голям концерт в края на 2008 г. в Операта в Бургас. Рециталът бе излъчен по bTV за 3 март, а „Фамилия Тоника” се стяга да го представи и на мащабно национално турне из цяла България. В концертите ще бъдат изпълнени и хитовете от предишния албум на групата – „Нека да е лято”, събрал най-хубавите песни от композитора Стефан Димитров. До срещите на живо със своите любимци, меломаните ще могат да се насладят на новия им клип „Обичам те” по музикалните телевизии и на концерта „Бургаски вечери” в сайтовете за видеобмен vbox7 и YouTube. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |