В новините
 
03.04.2009 21:20   Новината е видяна 4405 пъти
Проектът за крайбрежен парк в Сарафово вече е готов

 Вече е готов идейния проект за изграждане на крайбрежен парк в кв. Сарафово. Днес /2 април/ той ще бъде обсъден от 18.00 часа в читалище „Ангел Димитров” с жителите от бургаския квартал. Добрите идеи и препоръки от срещата ще допълнят крайния вариант на проекта.

     В него са предвидени редица атракциони, които ще радват целогодишно туристите и гражданите на кв. Сарафово. Проектът е разделен условно на три зони – зелена зона; зона за обществено обслужване, която включва ресторант, сладкарница, спортен център с боулинг, билярд, сауна, водолечение, калолечение и др.; зона за отдих – спортни площадки /волейболно и баскетболно игрище, тенискорт, футбол, мини голф, плувни басейни, водни пързалки, фитнес на открито/, велоалеи, разходка с пони, места за пикник, шах на открито и летен театър.

     Теренът, който е определен за изграждане на крайбрежния парк в Сарафово е разположен в най-южната част на квартала, непосредствено над плажната ивица. Мястото е с дължина 1 365 м, ширина 120 м. и обща площ 144. 20 дка. Надморската височина на терена е от 5 до 35 м.

     Паркът ще представлява част от общия Приморски парк в Бургас, в който влизат Морската градина, Атанасовското езеро и предвидения парк в местността Кьошето. По този начин ще се обособи една обширна зона за отдих, разходки, спорт и развлечения подходяща за пешеходци и велосипедисти.

     Гражданите на Бургас могат да се запознаят подробно с проекта на официалния сайт на Община Бургас – www.burgas.bg, в раздел „Обяви и съобщения” – Записка относно проекта, както и да подават своите предложения на e-mail: media@burgas.bg.

     Стартирането на проекта ще започне едва след като се вземат предвид всички предложения и мнения касаещи проекта.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |