В новините
 
04.04.2009 13:17   Новината е видяна 4925 пъти
Заключителен концерт от фестивала “MUSICA SACRA”

Заключителният концерт от фестивала “MUSICA SACRA” ще се състои на 5 април 2009 г. от 19 ч. в католическата катедрала “Св. Йосиф” в София (ул. “Княз Борис I” 146).

Гостите на концерта ще могат да се насладят на творби от късния романтизъм и постромантизъм. В изпълнение на Младежки хор “Добри Христов”, с диригенти Зоя Видас и Александър Кочков, и солисти Велика Йорданова и Сребрина Минева, ще прозвучат меса от Габриел Форе (1845 – 1924) и Pannis Angelicus от Цезар Франк (1822 – 1890). Органова музика от забележителния несмки композитор Макс Регер (1873 – 1916) ще представи органистът Янко Маринов.

В рамките на тазгодишния фестивал “MUSICA SACRA” наши и гостуващи изпълнители изнесоха концерти с музика от епохата на барока, галантния стил, класицизма и ранния романтизъм. Идеята, обединила музикантите, е не само представянето на старинната музика със съответното за епохата звучене – с автентични инструменти и стилно изпълнение, но и нейното оживяване в съвремието и търсене на значението й за духовното богатство на всеки един от нас.

Фестивалът за духовна музика се провежда за втори път в страната, което е показателно за нарастването на интереса към движението за старинна музика в България.

“MUSICA SACRA” се осъществява с любезната подкрепа на Финландското посолство  в България и Н. Пр. Кауко Ямсен, посланик на Финландия и съдействието на католическата енория "Св. Йосиф" в София.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |