В новините
 
08.04.2009 12:17   Новината е видяна 4011 пъти
БХАРАТАНАТЯМ в танцово студио ДЮН, Бургас

Студио ДЮН продължава поредицата от танцови семинари с интересни преподаватели от страната и чужбина.

Новият гост на студиото е преподавателката по индийски танци Вивиана Джентили. Тя ще проведе семинар по БХАРАТАНАТЯМ на 11 и 12 Април в залата на студио ДЮН / в сградата на Съюз на архитектите, ул. „Цар Асен”, 7 /


Вивиана Джентили е италианка по произход, омъжена за българин. Тя преподава традиционни индийски танци в Студио ДЕНС ЗОУН, София.


Бхаратанатям е класически индийски танцов стил. Родината му е южният щат Тамил Наду. В превод: бхава - израз, изразителност, изразяване , рага – мелодия, тала – ритъм.
Бхартатанатям включва т.нар чист танц, чийто движения и стъпки не са натоварени със смисъл и не носят конкретно послание, както и танц, чийто движения и стъпки служат за изразяване и изиграване на откъси от митологията.
Бхаратанатям е Танц на възхвала на Творението.Според хиндуизма цялата Вселена е Танц на Върховния Танцьор Натараджа, един от образите на бог Шива.
В древността, Бхаратанатям се е танцувал само в храмовете.


Вивиана Джентили ще направи и презентация на танцовият стил БХАРАТАНАТЯМ, която ще се състои на 11 Април /Събота/ от 20.30 ч. в Студио ДЮН. По време на демонстрацията тя ще танцува в традиционият за стила костюм и ще разкаже за особеностите на класическия индийски танц. Входът за презентацията е свободен!

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |