В новините
 
10.04.2009 12:18   Новината е видяна 5784 пъти
ВТОРА ГОДИНА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НА „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ”

За втора поред година, община Несебър се представи на VI Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. Представителния щанд на общината е най-големия в цялото изложение с площ над 30 кв.м. По своята същност щанда е уникален и нестандартен. Той представлява изложба на стари фотоси, като най-старата снимка е от 1906г. Изложбата се казва „Носталгия по Стария град” и беше открита на 6 декември 2008г., на тридневните тържества в община Несебър по случай приемането на града в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Община Несебър се представи на изложението и с новия си филм „Снимка за спомен”, с който ще участва във филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”. Закриването на изложението, също е поверено на общината. В края на събитието, младата дизайнерка от Несебър – Мария Богданова, ще представи с модно ревю своите тоалети. Колекцията се казва „850/350“ по размерите на полуострова и е вдъхновен от културния дух, уникалните природни дадености на Стария град и много добре запазените паметници от различни епохи. Както щанда на община Несебър, така и колекцията на Мария Богданова е нестандартна и уникална. Във всеки силует по уникален начин са уловени особеностите на всяка една от древните сгради в Стария град. Когато човек види който и да е от тоалетите на дизайнерката, познавайки архитектурата на Несебър, веднага ще се досети коя точно е сградата, която този тоалет изобразява.
  

Международната туристическа борса „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ 2009” се реализира като комплексно събитие в три направления:
Туристическо изложение – възможности за общини и фирми, които предлагат бази за отдих и развлечения, спа хотели и балнеохотели, туроператори и турагенти, хотелиери и ресторантьори, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят своя потенциал за развитие на туризъм чрез рекламно – информационни материали на изложбен щанд.
Дискусионна програма, включваща анализ на актуални теми за случващото се в сферата на туризма – нови туристически обекти, атракции, реализирани проекти, проблеми на туристическия бранш и виждания за устойчиво развитие на туризма в региона и страната.
Филмов фестивал „На източния бряг на Европа”, в който участват туристически филми и продукции, които са собственост на: държавни институции, общини, туристически информационни центрове, неправителствени организации, обществени и частни телевизионни оператори.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |