В новините
 
16.04.2009 20:24   Новината е видяна 5183 пъти
На Деня на Земята отваря врати „Флора 2009” в Бургас

На 22 април – Международния ден на Земята от 16.00 ч. ще се състои официалното откриване на превърналата се в символ за Бургас Национала изложба за цветя с международно участие "Флора 2009”. Тя протича под надслов "Природа-човек-хармония”.
Жителите и гостите на града ще могат да посетят цветното изложение в дните от  22 април до 3 май.
Традиционно, Флората ще се проведе в Морската градина на Бургас и ще включва демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и орнаменти, лека градинска техника, препарати. Паралелно с това на същото място тази година ще бъде организирано и изложение на пчелни продукти.
До момента 65 фирми са заявили участие в изложението. Сред тях има производители от Турция и Гърция. Различни западноевропейски фирми ще бъдат представени чрез българските им дистрибутори. Записването за участие продължава до 20 април.
Новост в тазгодишното издание на Флората е организираният конкурс за детска рисунка на тема "Моето любимо цвете”. Рисунки за конкурса ще бъдат приемани до  17 април. В конкурса могат да участват деца от 6 до12 години. Творбите ще бъдат представени по време на изложението.
На 24.04. от 9.30 ч.  в сградата на Община Бургас ще се проведе Научно-техническа конференция по въпросите на цветопроизводството и озеленяването с участие на преподаватели от Лесотехнически Университет – гр. София и представители на Община Бургас.
В същия ден ще се състои и церемонията по награждаване на най-добрите участници в изложението. Призове ще бъдат присъдени в следните категории: за най-добри експонати; най-добра аранжировка на отрязан цвят; най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора; най-добро оформление на външна пазарна площ; най-добра детска рисунка.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |