В новините
 
21.04.2009 02:09   Новината е видяна 15319 пъти
Бургас Плаза Мол - първият търговски център от съвременен тип в Бургас ще бъде факт на 23.Април

Тони Димитрова, Димитър Рачков и Адреналинките ще отбележат официалното откриване на първия търговски център от съвременен тип в Бургас.

Бургас Плаза – първият търговски център от съвременен тип в Бургас ще бъде официално открит с празнична програма на 23 април 2009 г., четвъртък, от 18 часа.   Известният актьор и телевизионен водещ Димитър Рачков ще се завърне в родния си град, за да повиши настроението на всички гости и клиенти в специално представление заедно с Адреналинките. Друга знакова личност за Бургас – певицата Тони Димитрова ще поздрави всички гости с едночасов концерт, веднага след шоуто на Димитър Рачков - от 18.30 до 19.30 часа. 

Обектите в търговския център започнаха поетапно да отварят врати през месец март, когато лидерът в търговията на дребно в Европа - Карфур откри на територията на мола първия си хипермаркет в България. Той е разположен на 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. търговска площ. Целият търговски център е построен на 52 дек., с 39 000 кв. м. разгърната застроена площ. В двуетажната сграда има над 90 магазина (26 000 кв.м. търговска площ), ресторанти и кафенета. Бургас Плаза е първият шопинг мол в България с открит паркинг, разположен на покрива на хипермаркета.

За първи път в България, чрез новия мол, навлиза немската верига за парфюми Дъглас. В търговския център откриват обекти Costa Cafe, KFC, McDonald’s, ресторант Fancy, Subway и най-голямата верига за кафе заведения в света Starbucks. Сред ключовите наематели в Бургас Плаза са също така веригите за облекла New Yorker, Marks&Spencer, Kenvelo, Benetton, Esprit, Adidas, Mango, Terra Nova, Mothercare, Sport Depot и Интерспорт; най-голямата верига за търговия с обувки в Европа Deichmann; dm, предлагаща дрогерийни стоки и специализирани хранителни продукти, веригата магазини за бяла и черна техника Domo, както и Inmedio, специализиран магазин за българска и чуждестранна преса цигари и други тютюневи изделия и аксесоари, карти за телефони, лотария, храни и напитки, сувенири, канцеларски материали и играчки.

Молът се намира в северната част на града – на бул.Транспортна, в близост до магистрала от София. Инвеститор на търговския комплекс е Бургас Плаза АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp), а размерът на инвестицията надхвърля 60 милиона евро. Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио “Планинг”), главен изпълнител е ATEngineering ръководството на проекта се осъществява от SAVANT, а ексклузивен консултант е Colliers International България.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |