В новините
 
28.04.2009 12:14   Новината е видяна 5762 пъти
Кметът на Бургас размахва пръст на бургазлии: Собствениците на сгради по пешеходни улици да си оправят фасадите

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи по време на пресконференция, че се готви нова наредба, отнасяща се до сградите по пешеходните улици в града. Ако тя бъде приета от местния парламент, собствениците на имоти, основно по улиците „Александровска” и „Богориди”, ще бъдат задължени да си санират фасадите. За тази цел ще им бъде даден разумен срок. Ако той не бъде спазен, Община Бургас ще извърши санирането за своя сметка, а след това ще търси начин принудително да събере от собствениците изразходените суми по съдебен ред.

Мотивът за предлагане на новата наредба е предстоящият цялостен ремонт на пешеходните улици в центъра. Той ще започне след изготвяне и одобряване ОУП на гр. Бургас. Реконструкцията ще бъде извършена на няколко етапа. Първият ще обхване ул. „Александровска” от площад "Тройката" до сградата на общината. Собствениците на сгради - паметници на културата също ще трябва да направят саниране. На тях ще им бъде необходимо разрешение от Националния институт за паметници на културата /НИПК/. Кметът се ангажира да съдейства за получаването на такова разрешение в кратки срокове.

Желанието на Общинска администрация е новото модерно ларго на Бургас да кореспондира с един по-приветлив вид на близките сгради.

По време на пресконференцията стана ясно още, че по нареждане на кмета Николов срокът за реконструирането на ул. „Цар Симеон I” в участъка от „Булаир” до „Кирил и Методий” е съкратен драстично. След 25 дни отсечката трябва да е напълно готова с реализирани нова настилка, тротоари, озеленяване и паркоместа.

Не стоят така нещата с реконструкцията на улицата в участъка от „Кирил и Методий” до „Сан Стефано”. Ремонтът там беше спрян от съда след жалба на еколози. Община Бургас не може да го продължи, тъй като корените на старите дървета по улицата са увредили комуникациите и водопроводите под нея. Ако старите дървета останат и се положи нов асфалт, след година той ще бъде компрометиран от течовете под него. Междувременно в Община Бургас бяха депозирани 361 подписа, подкрепящи продължаването на ремонта по цялата улица „Цар Симеон I”.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |