В новините
 
02.05.2009 14:23   Новината е видяна 9421 пъти
КАК РАБОТИ ПОЛИЦИЯТА?

На 5 май от 23:15 часа в специално издание социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще запознае зрителите си с автопатрула на IV-то Районно ПУ в столицата. За да покаже как и какво работи полицията, няколко поредни нощи Мартин Карбовски даваше дежурства и обикаляше с патрулката. „Представете си свят, в който хората не викаха полиция след хвърлена тулумбичка и охранителят не е страхлив!” – разказва Мартин Карбовски. – „В такъв свят, убеден съм, на полицията наистина ще й остане време да гони истинските бандити. Но няма такъв възможен свят. Нелеката истина е, че полицията непрекъснато играе бавачка на всякакви шашави хора, дето закона не ги лови. Полицията е бавачка! Не й даваме да е нещо повече, защото ние сме като полудели немирни деца.”

Първият проблем се оказват едни граждани-травестити с редовен абонамент за полицията. „Аз харесвам травестити - те са фини и прекрасни същества! Но седенето им на тротоара трябва да е уредено!” – разказва Карбовски. – „Гражданите-травестити са картинката на безсилието на полицията, която не може да се опре на сериозен и добре подреден закон, защото гражданите-травестити първо са мъже, второ са жени, трето – проституират, четвърто – не се бръснат добре, пето – нямат лична карта, шесто – всъщност те чакат такси, не чакат клиенти! Такова нещо вари го, печи го - все си остава проблем на полицията Същото е и с обикновените проститутки, същото е й с големите бандити – полицията може само да им поиска личната карта. И знае добре, че ако задържи някого, от това няма никакъв смисъл.”

Следва проблем с домашно насилие – жена, която искала секс от мъжа си, но той не й пускал, тя го напсувала, счупила прозореца, той я оскубал и тръгнал да търси брадвата. „Така разказана историята ще си помислите, че това са нормални хора. Но не – това са хората, които идват от провинцията на кон, заселват се в центъра на София и почват да пият, да се бият и да живеят като кучета и да се плодят като кучета. Тях закон не ги лови, а полицията всеки ден се занимава с тях.”

Следва случай с един клошар, когото полицаите приютяват да спи на топло. Клошарят обаче не е много доволен от тази полицейска хотелска услуга.

„Работата на полицая е по-лоша от нашата работа – журналистическата!” – коментира Карбовски. – „И много по-зле платена. Каквото и да виждате в този филм може би ще ви убегне, че това са златни момчета, без които кочината, в която живеем, ще заприлича на сцена от военен филм. Това, което трябва да се случи: Полицията трябва да може да бие! Полицията трябва да плаши! Полицията трябва да има власт! Това е полицията. Другото е тъпа игра на демокрация, в която ти разбиват колата и някой не ти дава да спиш, защото е решил, че днес му е весело. Иначе няма смисъл от полицията. В един американски филм се казва така: „Станах ченге, защото ми разрешават да стрелям по лошите.” Наивно, но честно казано на нашата полиция не й е разрешено да стреля по лошите. Така че помислете за какво мечтаете – счупено бюро, стара „Лада” и бой в циганската махала...”






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |