В новините
 
10.05.2009 03:47   Новината е видяна 5058 пъти
Нова обходна улица изведе тежкотоварния трафик от село Равнец

Кметът на община Бургас Димитър Николов и кметът на Равнец Христо Колев прерязаха лентата при официалното откриване на ул. „9 май”. Това стана в Деня на Европа, който е традиционна дата за отбелязване празника на селото.

Улица „9 май” е широка 7 и дълга 700 метра. Има две ленти за движение. Проектът е изпълнен с отводняване, включващо направата на триметров водосток, нови тротоари, озеленяване и осветление. Новата улица струва около 1 милион лева и е изградена, за да облекчи движението във вътрешността на селото, извеждайки от него автомобилния трафик - най-вече тежкотоварните автомобили.

Жителите на Равнец вече се радват и на новите водопроводи под улиците „Черно море”, „Тракия”, „Юрий Гагарин” и „Камчия”. Те са с обща дължина 1357 метра. Полагането им е струвало приблизително 200 000 лв.

И двата инфраструктурни проекта са изпълнени със собствени средства на Община Бургас, заложени в капиталовата й програма.

Гости на събора в Равнец бяха зам.-кметът на община Бургас Костадин Марков и много общински съветници от няколко политически сили. Заедно с кмета Николов те поднесоха цветя при паметника на загиналите в Отечествената война жители на Равнец и се включиха активно в народното тържество. За доброто настроение на равничани и техните гости се погрижиха певците, музикантите и танцьорите от фолклорен ансамбъл „Странджа”.
 




Ключови думи: община, Бургас, Николов, Равнец,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |