В новините
 
11.05.2009 11:55   Новината е видяна 4704 пъти
В ДЕНЯ НА ЕВРОПА ЕВРОКОМИСАР КУНЕВА УВАЖИ БГ САЛСА ФЕСТИВАЛА

С нестихващи танци и много горещи емоции започна Петият БГ Фанта Салса Фестивал, който събра в столицата хиляди почитатели на латиноамериканската музика. Повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел, Дубай и много други) се наслаждаваха на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата. През светлата част на деня многобройните посетителите на фестивала имаха възможност да обогатят танцувалните си умения с уроци по салса, меренге, бачата, регетон и други. А учители им бяха едни от най-добрите танцьори в света. Три нощи виртуозни салса DJ-и забавляваха латино феновете в Парти център 4 км до сутринта, където начинаещи таньорите упражняваха наученото през деня заедно с всички участници, изпълнители и инструктори.

В събота вечер зала Универсиада се превърна в „дома на мамбото”. По невероятен начин организаторите пренесоха в столицата атмосферата на известния нюйоркски клуб Палейдиъм. В средата на миналия век клубът е сцена на едни от най-великите имена в латиноамериканската музика. Приглушена светлина, жива музика, изкусни танцьори и опитни бармани пресъздадоха духа на Палейдиъм. Сред специалните гости на 9 май, дошли да видят зрелищния спектакъл, беше и българският еврокомисар Меглена Кунева.

Световната премиера на най-новия спектакъл на хореографа Ерик Лалта „Mambo Night” доведе в България най-популярния латино изпълнител, наследник на Тито Пуенте - Франки Моралес. Ерман Оливера, Калин Вельов и TUMBAITO бяха другите музиканти, които забавляваха хилядната публика с живи изпълнения. Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на сцената на Пелйдиъм, бяха българските звезди Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Ани Дончева и Трендафил Сърмов от Dance Academy. Една от атракциите на вечерта беше световноизвестната латино двойка Тито и Тамара, участвала във филма „Мръсни танци: Хавански нощи”. Ролята на водещ на вълнуващия нюйоркски спектакъл изпълни продуцентът от Лос Анджелис Алберт Торес. Пуерториканецът, който си е партнирал на сцената с Дженифър Лопез, е организатор и продуцент на най-големия в световен мащаб салса ивент „Лос Андджелис Салса Конгрес”. Той е и продуцент на Световното първенство по салса.

Тази вечер, която е и последната от фестивала, в зала Универсиада ще се проведе национално състезание по салса за „Купа България”. Победителите от големият финал освен парична награда ще получат и правото да се състезават директно на полу-финалите по време на Световното първенство по салса в САЩ през декември 2009 г. Това е най-престижното състезание в света на салсата с награден фонд от $20 000. 

Превърнал се в един от най-добрите салса фестивали в Европа, за пета поредна година БГ Фанта Салса Фестивалът представи зрелищно шоу, импровизирани демонстрации, уъркшопове, уникални спектакли, тематични DJ партита и амбициозна състезателна програма.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |