В новините
 
12.05.2009 12:44   Новината е видяна 4952 пъти
Европейски избори: Парламентът в аудиовизуалните медии

"Ти решаваш", такова е посланието на рекламния клип на Европейския парламент, пуснат миналия петък, целящо да поясни, че гласувайки на изборите между 4 и 7 юни, гражданите определят каква да бъде бъдещата ориентация на европейските политики.

Този клип, излъчен на 34 езика, е част от продуктите в рамките на информационната кампания на ЕП за европейските избори, която включва радио анонси, билбордове, пътуващи "Избирателни кабини" (чрез които избирателите могат да запишат и представят своята гледна точка), изготвяне на специални досиета за пресата и провеждане на семинари за журналисти, както и участие в социални мрежи като Facebook, MySpace, Flickr и т.н.

Телевизионният клип е създаден от Генерална дирекция "Комуникация" на Парламента, като е адаптиран към изискванията на националните аудитории на 27-те държави членки. Той е изцяло субтитриран и пригоден за хора със слухови проблеми.

Различните версии на клипа за 27-те държави членки включват участие на известни в дадената страна личности, като например футболиста Оливер Кан в Германия.

Националните версии на клипа показват хора във фиктивно ТВ студио, съобщаващи новините такива, каквито те биха искали да бъдат. Въпреки че тези новини не са истински, основното послание е, че гражданите могат да влияят върху утрешните новини, упражнявайки своето право на глас на европейските избори.

Около 750 граждани от 27 националности участваха в прослушванията за създаването на тази продукция, като в студията United Visions в Берлин през февруари се снимаха около 70 непрофесионални телевизионни говорители.

Крайната цел на ЕП беше създаването на един професионален продукт, за който Парламентът получи безплатно медийно време във всички държави на ЕС. Така благодарение на добрата воля на аудиовизуалните медии клипът ще бъде разпространен по над 100 телевизионни канала в Европа.

Благодарение на съдействието на Европейската комисия, клипът ще бъде излъчен безплатно и в над 1 000 киносалона в ЕС през оставащите четири седмици преди изборите.

 





Ключови думи: избори, европарламент,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |