В новините
 
13.05.2009 20:48   Новината е видяна 4157 пъти
Образователна програма ще запознае учениците в Бургас с българските обичаи и традиции
Образователна програма ще запознава учениците от бургаските училища с българските народни обичаи и традиции. Инициатива е на Младежки културен център – Бургас с директор Василка Тодорова и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” с главен художествен ръководител Марио Егов.

     Началото на образователното начинание ще бъде положено на 14 май /четвъртък/ от 11.30 часа в Зала № 1 на Младежкия културен център. Първите участници в проявата ще бъдат ученици от вторите класове на ОУ „Княз Борис І” с директор г-жа Жишева.

     С кратка програма изпълнителите от Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” ще представят атрактивно характерните народни инструменти, различните стилове фолклорно пеене и разнообразните български народни танци. Освен това те ще пресъздадат артистично и някои от пролетните празници – Тодоровден, Лазаровден, Спасовден и др.

     С провеждането на тези образователни прояви се цели да бъде показано на учениците в Бургас многоликото богатство на българския фолклор, както и да се запазят и предадат традициите и обичаите ни от поколение на поколение. 
 




Ключови думи: програма, народни танци, фолклор, културен, директор, Професионален, фолклорен, ансамбъл, Странджа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |