В новините
 
19.05.2009 12:48   Новината е видяна 4043 пъти
В Бургас ще се проведат безплатни изследвания за хепатит
На 19 май 2009 г. от 10:00 до 12:00 ч. в Бургас ще се проведат безплатни, бързи и анонимни изследвания за хепатит. Подвижни лаборатории ще бъдат разположени пред Бургаски свободен университет и на площад „Тройката”. Акцията се организира от отдел „Здравеопазване и превенции” при Община Бургас, в партньорство с РИОКОЗ /отдел „Вирусология”/, Сдружение „Доза Обич” и Областен ромски съюз, по повод Световния ден за превенция на хепатита.

Хепатитът е възпаление на черния дроб. Често може да няма никаква външна проява и човек да го предава без да иска на своите партньори. Около 500 милиона души по света са инфектирани с вируса на хепатит B и около 150 милиона - с вируса на хепатит С. Това означава, че всеки 12-ти е засегнат от вируса. Затова глобалната информационна кампания за хепатита се нарича „Аз ли съм №12?”. Данните за България сочат честота на заболяване сред населението до 8 % на хепатит В и около 1.5 % на хепатит С, което ни поставя на едно от първите места в Европа по разпространение на тази инфекция. Община Бургас отправя покана към всички желаещи граждани да се включат в инициативата. Ангажираните институции и партньори гарантират анонимност и коректност при провеждането на изследванията.




Ключови думи: Бургас, Община, милион, вирус, хепатит,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |