В новините
 
19.05.2009 17:44   Новината е видяна 6173 пъти
документалната поредица на ТВ СКАТ "Джон Лоутън представя"
Легендарният рок изпълнител- вокалист на групата "Юрая Хийп" пристига отново в Бургас, за да продължи заснемането на четири нови филма от документалната поредица. Той ще кацне на летище Бургас днес, 19 май. в 19.30 ч. Режисьор на поредицата е Мартина Чачевска. Снимките на филма ще бъдат в общините- Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Филмите показват как изглежда страната ни през погледа на един чужденец. В тях се акцентира на древната история на различните градове, природните им красоти, фолклора и гостоприемството на сърдечните хора живеещи в тях. На 19 май от 11.00 ч. рок изпълнителя ще заснеме началото и края на новия филм.  Той ще се снима на Вр. Китка. Джон Лоутън ще кара "Лада Нива. На 21 май от 10.00 ч. в Джон Лоутън ще присъства на тържествената сесия в Община Приморско, а от 12.30 ч. ще бъде гост на чужденци, които живеят в с. Веселие. Отново в Община Приморско от 20.45 ч. , рок изпълнителя ще демонстрира танцови умения на площада в морската община. Той ще играе традиционно българско хоро. От 21.00 ч. Лоутън ще се наслади на традиционни нестинарски игри, отново в Приморско. На 22 май от 9.00 ч. в Резово джон лоутън ще се запознае със живота на българите през социализма. Малко по- късно същия ден в Ахтопол, възрастен човек ще му разкаже за спомените си. От 18.00 ч. ще присъства на откриването на новия кабинет на кмета на Община Приморско, а час по- късно ще направи и интервю с градоначалника- Питко Арнаудов. На 23 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще посети с. Кости. А от 13.00 ч. същия ден ще посети етнографска сбирка в с. Бродилово, и се готви типични български ястия в селото. От 16.00 ч. ще посети морската градина в Царево, и ще направи интервю с кмета на морската община- Лилян Димова на пристанището. На 24 май от 9.00 ч. Джон Лоутън ще присъства на тържествата, организирани от Община Бургас по случай денят на славянската писменост и култура, ще направи и разширено интервю със заместник- кмета по образованието на Община Бургас- госпожа Стоянка Ананиева. Отново на 24 май от 10.30 ч. Джон Лоутън ще се вклъчи в празничното шествие в Карнобат. А от 12.00 ч. ще звеме интервю от кмета на Карнобат- Георги Димитров. А от 13.00 ч. ще посети църквата в Карнобат и ще посети изложба- картините от пленера за Карнобат на местния художник- Бенчо Обрешков. 

Водещ на документалната поредице на филмите на ТВ СКАТ е Джон Лоутън. Той участва и в изготвянето на сценария. Сам намира и интересни и любопитни факти за страната ни. Фронтменът на легендарната рок група е обиколил света с концерти, но признава че като България втора няма. За филмите ще бъдат заснети интервюта не само с българи, а и с чужденци, заселили се в общините Приморско, Царево, Созопол и Карнобат. Документалната поредица е предназначена не само за зрителите от странат. Филмите на ТВ СКАТ ще достигнат до цяла Европа и други части по света. 

Вече има един готов филм от телевизионната поредица. Този за Бургас. Филмът има образователна цел. Той съдържа ценна информация за историята, традициите на морския град, както и за живота на хората в Бургас- през миналото и в наши дни.  Той ще се излъчва и в училищата на цяла бургаска област. Кметът на Бургас- Димитър Николов получи пръв нулевия брой на първия филм от документалната поредица "Джон Лоутън представя" по повод рожденния си ден.  




Ключови думи: Юрая Хийп, Джон Лоутън,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |