В новините
 
20.05.2009 12:12   Новината е видяна 3538 пъти
Община Бургас закупи нова кола за нуждите на пожарната

Община Бургас закупи нова пожарна кола за нуждите на Районната служба по „Пожарна безопасност и спасяване” в града. На официална церемония утре /20 май/ от 11.00 часа пред пожарната служба /ул. „Александър Велики” № 37/ кметът на Бургас Димитър Николов лично ще връчи ключовете за противопожарния автомобил на нейния директор – комисар Васил Василев. Новата придобивка пристига от Англия и е на стойност 20 000 лв.

     Пожарният автомобил е от марката Волво FL6 с година на производство 1997 г. Той е с 6 – цилиндров дизелов двигател, 5480 куб. см., мощност от 250 конски сили и 5 – степенна автоматична скоростна кутия. Резервоарът за вода на автомобила е с обем 1800 литра, а този за гориво – 100 литра. Капацитетът на противопожарната помпа е 2600 литра/мин., а общото тегло на колата – 14 000 кг.

     Противопожарният автомобил е оборудван с хидравлични уреди за аварийно – спасителни действия, външна осветителна система, въздушно дихателни апарати и дъска за работа на контролен пункт при пожар. Освен това той е снабден още с шлангове, струйници, смукателни тръби, 3 броя стълби, въжета и защитни облекла.

     Пожарната служба в Бургас разполага с 8 автомобила, 7 от които са физически и морално остарели и надминали годините за експлоатация. Последният и единствен нов автомобил за районната противопожарна служба е получен през 2003 г. и е строго профилиран за аварийно – спасителна дейност.

     През последните две години Община Бургас подпомага Районна служба „Пожарна безопасност и спасяване” със средства за обезпечаване на пожарно – техническото оборудване, лични предпазни средства и техника. До момента с общински средства бяха осигурени противопожарни шлангове, 60 броя лицеви маски за апарати, работещи в непригодна за дишане среда, 14 броя защитни облекла и нови каски за екипа на РСПБС – Бургас. 






Ключови думи: автомобил, аварийно, шлангове, пожарна, пожар, пожарникар,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |