В новините
 
21.05.2009 13:25   Новината е видяна 5405 пъти
Димитър Николов предаде ключовете на новата кола на пожарната служба в Бургас

На официална церемония пред сградата на пожарната служба днес /20 май/ кметът на Бургас Димитър Николов предаде ключовете на новия противопожарен автомобил на нейния директор комисар Васил Василев. Той е закупен от Община Бургас за нуждите на районната служба и е на стойност 20 000 лв.

„Много съм доволен от работата на бургаските огнеборци и това е най-малкото, което Община Бургас може да направи за да изпълняват те още по-ефективно своите задължения”, заяви Димитър Николов. „Вниманието към нуждите на пожарната служба трябва да бъде през цялата година, а не само през лятото, когато възникват най-често пожарите”, допълни още кметът.

Директорът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев благодари на кмета Димитър Николов и Община Бургас и заяви, че с този автомобил огнеборците ще бъдат по-сигурни в своята работа, а гражданите – в значителна степан по-защитени. „Новата пожарна кола отговаря на всички изисквания и норми на Европейския съюз за работа в извънредни ситуации”, завърши той.

След получаването на новата придобивка пожарникарите направиха впечатляващи демонстрации, с което изпробваха възможностите на автомобила. Свидетели на демонстрацията станаха още директорът на ОДП – Бургас комисар Васил Едрев, заместник – кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков, териториалният директор на „Приморие” Стефан Дубаров и много общински съветници.

Пожарната кола е от марката Волво FL6 с година на производство 1997 г. и пристига от Англия. Той е с 6 – цилиндров дизелов двигател, 5480 куб. см., мощност от 250 конски сили и 5 – степенна автоматична скоростна кутия. Резервоарът за вода на автомобила е с обем 1800 литра, а този за гориво – 100 литра. Капацитетът на противопожарната помпа е 2600 литра/мин., а общото тегло на колата – 14 000 кг.

Противопожарният автомобил е оборудван с хидравлични уреди за аварийно – спасителни действия, външна осветителна система, въздушно дихателни апарати и дъска за работа на контролен пункт при пожар. Освен това той е снабден още с шлангове, струйници, смукателни тръби, 3 броя стълби, въжета и защитни облекла.

Последният и единствен нов автомобил за районната пожарна служба е получен през 2003 г. С новата придобивка пожарната в Бургас вече ще разполага с 9 противопожарни коли.

За последните 2 години с общински средства бяха осигурени противопожарни шлангове, 60 броя лицеви маски за апарати, работещи в непригодна за дишане среда, 14 броя защитни облекла и нови каски за екипа на РСПБС – Бургас. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |