В новините
 
22.05.2009 06:04   Новината е видяна 4848 пъти
Очакват се над 2000 доброволци за Националния ден на природните паркове - 23 май

Над 2000 доброволци ще подкрепят инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF, която се осъществява в партньорство с GLOBUL и администрациите на 11-те природни парка в страната и GLOBUL.
Доброволците ще участват почистването на 11-те природни парка на България на 23 май 2009 г. (събота). Те ще обновяват и парковата инфраструктура на някои от най-популярните туристически маршрути и места за отдих в България. За всички тях са осигурени необходимите инструменти и помощни средства.

Чуждестранни дипломати в България, както и популярни лица от телевизионния екран, спорта и театралната сцена ще се включат и с личен пример в инициативата на WWF.

Посланикът на Великобритания Стийв Уилиамс, тенис звездата Маги Малеева, телевизионният и радиоводещ Ники Кънчев и журналистът от bTV Венелин Петков ще помагат в Природен парк Витоша.

Актьорът Филип Аврамов, познат от „Царете на комедията”, отново ще бъде посланик на Природен парк Българка край Габрово.

Певицата Ваня Щерева за втори път ще участва в почистването на Природен парк Русенски Лом.

Журналистът от RE:TV Иван Бедров отново ще бъде посланик на Природен парк Персина край Белене.

Синоптикът на bTV Станислава Трайкова ще бъде доброволец в Природен парк Рилски манастир.

Ръководителят на консулски отдел на посолство на Германия Волфганг Вендел ще е посланикът на Природен парк Врачански Балкан.

Вики от група «Мастило» ще помага в Природен парк Шуменско плато.

Фотографът Александър Иванов, автор на изложбата „360 градуса България”, ще бъде посланик на Природен парк Сините камъни край Сливен.

Синоптикът на bTV Христина Балийска ще помага в Природен парк Беласица.

Актьорът Асен Лозанов от бургаския театър ще бъде посланик на Природен парк Странджа.


Доброволците ще се събират на следните места:

За Природен парк Беласица - на стадиона в гр. Петрич от 9 ч.

За Природен парк Българка има осигурен транспорт пред Областна управа, Габрово от 10 ч. или направо от 10,30 ч. на южния паркинг на комплекс "Етъра".

За Природен парк Витоша – в местността Дендрариума от 10 ч. Мястото е край шосето от Бояна за Златните мостове. Има разклон за Копитото наляво, а Дендрариума е на това място, но надясно. Стига се с кола, с маршрутка 10 от Руски паметник или пеша от Княжево за около час.

За Природен парк Врачански Балкан – пред Природозащитен център "Натура" на Червения площад на Враца от 9,30 ч.

За Природен парк Златни пясъци има два сборни пункта - Аладжа манастир и ресторант "Горски кът" от 10 ч.

За Природен парк Персина – пред посетителския център на парка в Белене от 10 ч.

За Природен парк Рилски манастир е осигурен транспорт от автогарата в гр. Рила от 8,30 ч. или направо на Кирилова поляна след Рилския манастир от 9,30 ч.

За Природен парк Русенски Лом има осигурен транспорт пред Градска библиотека в Русе от 9.00 ч. или направо от 10.30 ч. пред археологическите резервати Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен.

За Природен парк Сините камъни – пред информационно-посетителски център на парка в Сливен, в началото на Хайдушката пътека от 9 ч. или от 10 ч. на Карандила пред хотела.

За Природен парк Странджа има осигурен транспорт от ул. Булаир в 8.30 ч. или направо в село Младежко от 10 ч.

За Природен парк Шуменско плато – пред информационния център на парка от 10 ч.


Инициативата Национален ден на природните паркове на WWF се организира за втори път - първото й издание беше през 2007 г. Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни, Персина и Беласица представляват най-голямата защитена територия в България и годишно се посещават близо 10 милиона пъти от хиляди туристи. 





Ключови думи: доброволци, природен парк, природозащитна организация, WWF, Беласица, Българка, Витоша, Врачански Балкан, Натура, Златни пясъци, Аладжа манастир, Персина, Рилски манастир, Русенски Лом, Сините камъни, Странджа, Шуменско плато,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |