В новините
 
26.05.2009 09:13   Новината е видяна 4336 пъти
Славянска прегръдка в Бургас

За трети път Бургас ще бъде домакин на поетичната среща „Славянска прегръдка”, посветена на 24-и май - Ден на и българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година форумът ще се проведе на 26 май от 18:00 часа в БХГ „Петко Задгорски”. По покана на Община Бургас, Почетния консул на Руската федерация в Бургас, Славянско дружество - Бургас, Дружеството за приятелство с Русия и народите на ОНД, Читалище „Л. Каравелов” и Артсалон „КаРо”, в града ще гостуват:

* Олег Михалевич от Беларус

* Александер Навроцки от Полша

* Елена Исаева от Русия

* Борис Лилов от Словакия

По време на срещата ще бъдат представени книги на Славянска литературна и артистична академия, в това число „Димчо Дебелянов - поетът на белоцветните вишни” - преведена на всички славянски езици.

Срещата ще водят Калина Тельянова - координатор на Славянска литературна и артистична академия за Бургас и Роза Боянова - член на съвета към Съюза на българските писатели за работа извън столицата.

По време на първите две издания на фестивала през 2007 и 2008 г. автори от Македония, Полша, Русия и Хърватска посетиха Бургас за първи път. Тези срещи се превърнаха в празници както за бургаската културна общественост, така и за гостите на града. Поетите представиха свои творби, създадоха творчески контакти, обмениха идеи.

Резултат от тези срещи е публикуването на творби от бургаски автори в литературното списание „Поезията днес” във Варшава, участието им в национални и международни форуми.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |