В новините
 
27.05.2009 06:45   Новината е видяна 4378 пъти
300 танцьори-любители извиват хоро в Бургас

„Хоро се вие, извива...” е мотото на общоградския празник, който ще се проведе на 30 май 2009 г. от 18.00 часа на сцена „Охлюва” в Морската градина на Бургас. По време на тържеството майсторството си ще покажат любителски танцови клубове по фолклор от града. На сцената ще се изявят около 300 танцьори.

В любителските клубове по фолклор танцуват мъже и жени на всякаква възраст, с разнообразни професии - юристи, лекари, педагози, общински служители и др. Това, което ги обединява, е любовта към народната музика и обичаи.

На сцена „Охлюва” с хора и ритуали от различни фолклорни области на страната ще се представят: Танцова академия - Бургас , Танцов клуб „Хоп и троп”, Танцов клуб „Чайка”, Танцов клуб „Лазур”, Танцов клуб „Иван Вазов”, Танцов клуб „Гергьовче”, Танцов клуб „Цвете” и танцов клуб „Дюн”.

Желание да се включат в хорото са заявили двамата млади американци Джесика и Уил, които са представители на Корпуса на мира в Бургас и от известно време посещават уроци по народни танци.

Очаква се в дългото хоро да се включи и публиката.




Ключови думи: сцена, Охлюва, клуб, фолклор, Танцов, хоро,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |