В новините
 
28.05.2009 08:50   Новината е видяна 5665 пъти
БСК предлага електронно обучение за придобиване на сертификата “VCA за основи на безопасността при работа” – задължителен за някои европейски страни

Българска стопанска камара е партньор в международна мрежа, в която са включени образователни институции и работодателски организации, създадена с цел да осигури разнообразие от умения и разпространението на пакет за електронно обучение по основи на безопасността при работа. 


     Продуктът е разработен в рамките на европейската инициатива SAFESTART (www.safestart.eu), създадена да повиши безопасността на работното място чрез развитието на програма за електронно обучение. Мрежата SAFESTART включва партньори от Белгия, Холандия, Франция, Люксембург, Полша, Малта, България, Гърция, Румъния, Унгария и Турция, и е изградена по програма „Леонардо да Винчи” на ЕС.


     Възможности на продукта

     Потребителят на електронния продукт може да придобие основни познания по достъпен начин и съобразно собственото си темпо, като се подготви за сертификата “VCA за основи на безопасността”, който е задължителен в някои европейски страни. Работници, които търсят работа в предприятие, сертифицирано по безопасност при работа с VCA (сертификат за безопасност на изпълнителя), трябва да имат сертификат “VCA за основна безопасност” (B-VCA), преди да могат да започнат работа. Този сертификат може да се получи чрез успешно полагане на изпит в сертифициран изпитен център. За завършващите училище, временно наетите работници и търсещите работа е трудно да получат достъп до обучение по основи на безопасността при работа, защото нямат работодател, който да организира обучението. SAFESTART цели да предложи това обучение, като го направи по-достъпно посредством интернет.


     Учебното съдържание, включено в електронния пакет, се основава на съществуващите нива за постигане на сертифициране по основи на безопасността (VCA). Курсът е изцяло мултимедиен, като използва в най-голяма степен илюстрации и анимации, интерактивни упражнения и тестове, а освен това е напълно озвучен с дикторски глас и всичко това е с цел да се премине изпит по основи на безопасността. 


      Предимства на e-учението:

Изучаване според индивидуално темпо, избрано място и време;
Започване при различни нива на познание;
Възможност за изпитване на собствените познания;
Възможност за провеждане на курса в учебна среда с помощта на обучаващ.
 

     Налични езикови версии

     Курсът е наличен на български, холандски, френски, английски, немски и полски езици, а през следващите месеци ще бъде достъпен и на гръцки, турски, румънски и унгарски. Той е адаптиран към стандартите и местните правила в страните партньори. 


     Период на тестването

     Всяко училище, служба за временна заетост, фирма и обучаваща организация има право да организира тестове по програмата (виж www.p-i.be). Периодът на тестване приключва на 30.10.2009 г.






Ключови думи: Българска стопанска камара, SAFESTART, електронно обучение,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |