В новините
 
28.05.2009 17:17   Новината е видяна 2911 пъти
Български монаси от Света гора идват в Бургас по покана на кмета Николов

На 1 юни по покана на кмета Димитър Николов в Бургас ще гостуват български монаси от Света гора, водени от игумена на манастира „Свети Георги Зограф“ архимандрит Амвросий.

Повод за посещението им е първата копка за изграждане на православния храм „Свети Пимен Зографски” в квартал Крайморие. Заедно с Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и кмета Николов те ще вземат участие в полагането на основния камък на църквата.

Монасите поемат ангажимент, когато градежът напредне, да изпратят дялани камъни и земна пръст от самата Света гора, които да бъдат положени в основите на храма.

„Свети Георги Зограф“ се смята за БЪЛГАРСКИЯ манастир в Света гора, тъй като от векове го населяват монаси от България. Архивите му съдържат стотици славянски и гръцки ръкописи, както и над 10 хиляди печатни издания. В Зографския манастир Паисий Хилендарски завършва скъпоценната за всеки българин книга „История Славянобългарска”.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |