В новините
 
29.05.2009 07:02   Новината е видяна 8773 пъти
Маруся Любчева: Сега имаме шанс да дадем път на политиката на социалното

Евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България Маруся Любчева представи в Сливен акцентите от предизборната платформа на Коалиция за България, предаде репортер на радио "Фокус"- Сливен. Любчева заяви, че е важен диалогът, който се води в България по отношение на Европейския съюз. Според нея, няма европейска политика без национална политика, както и няма национална политика, която да не е съобразена с европейските ценности и закони. „Нашето послание е съобразено с посланието на Партията на европейските социалисти. Посланието е: „Хората на първо място”. ПЕС е тази политическа сила, която действително работи за хората и провежда социална и човешка политика. Сега имаме шанс да дадем път на политиката на социалното. В Европейския парламент (ЕП) ние защитаваме интересите на българските граждани и на България, защото сме част от европейската общност. Посланието ни „Защитаваме българските интереси” е посветено на работата ни за хората. Затова диалогът с хората е много важен за нас. Благодарение на този диалог ние можем реално да работим в ЕП и да защитаваме интересите на страната”, каза Маруся Любчева.
Пред избирателите кандидатът за евродепутат Елка Тодорова заяви, че приоритет в работата й ще бъде защитата на българските интереси в областта на социалната политика. Тя допълни, че Европа иска достойни страни членки, които да залагат на иновациите, да държат на образованието и грамотността, на капацитета си от добре обучени хора и на институции, които да могат да реализират всичко това. Елка Тодорова каза още, че днес Европа цени високо отношението към знанието, вкарването на знанието в практиката и акцентира върху иновациите в различните области.
По-късно вечерта Маруся Любчева ще проведе среща с избиратели в Котел.
Пламена АТАНАСОВА




Ключови думи: Евродепутат, Партията на европейските социалисти, ПЕС, Коалиция за България, Маруся Любчева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |