В новините
 
29.05.2009 16:21   Новината е видяна 12011 пъти
Наши мажоретки с три награди от Италия

Танц на поморийската лозичка спечели диамантена корона
“Диамантената корона на Орфей” дойде в Поморие. Призът е за първо място в раздел “Танцово изкуство - модерен балет” и е един от трите, спечелени от мажоретен състав “Фреш” към читалище “Просвета” от Световния младежки фестивал “Орфей в Италия”. Съставът грабна наградата на публиката, а ръководителката Жулиета Малчева получи специалния приз за хореография.
Домакин на второто издание на фестивала е Лидо Ди Йезоло. Най-популярният курорт на италианската ривиера събра над 500 младежи от 10 страни, сред които Русия, Полша, Унгария, Литва, Казахстан и Латвия. Фестът е посветен на цирковото изкуство и се провежда под егидата на италианското Министерство на образованието, областното представителство на UNICEF, Италиански червен кръст-Рим, а от българска страна организатор е Арт Център ”Кърнолски”. Журито е петчленно от хореографи и режисьори.
Българският мажоретен състав грабва сърцата на италианците с Танц на поморийската лозичка. “Стъпките всяка година се разнообразяват и са посветени на традиционната дамаджан-вечеринка в градчето, известно с хубавото си вино. Танцът бе представен с ефектно ултравиолетово осветление на музиката на “Булгара” - разказва Жулиета Малчева. Тя е завършила Държавната музикална академия в класа по балет на примата Калина Богоева, пътувала е из страната по различни танцови начинания, а от 2002 година води школата към читалището в Поморие. При тея танцуват 35 деца на възраст от 7 до 18 години. В Италия фурор прави младежката формация на “Фреш”. Мажоретният състав се представя с репертоар от модерен балет, характерни танци, палитра от джаз балет и български фолклор.
В единствения си свободен ден от репетиции поморийската група е успяла да разгледа Венеция и е посетила двореца на Наполеон в Падуа.

http://www.factor-bs.com/news-9015.html





Ключови думи: мажоретки, награди, Танц, корона, Орфей, Танцово, изкуство, модерен, балет, мажоретен, състав, Фреш, читалище, Просвета, младежки, фестивал,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |