В новините
 
28.03.2024 14:05
Търсене
 
 
27.12.2010
Стефановден
Именници: Стефан, Стефана, Стамен, Стоимен, Станимир, Станимира, Стоил, Стоилка, Стойо, Стойка, Станка, Станко, Стоян, Стоянка, Таня, Таню, Запрян, Запряна, Цанка, Цонко. Св. първомъченик и архидякон Стефан - след възнесението на Господа поставен за дякон, обслужвал верните. Усърден в служението, той е първият мъченик за Христа. В защита на вярата при спор с еврейските първенци бил изправен на съд пред синедриона и осъден - с камъни убит в 37 година. Днес Църквата празнува паметта на своя първомъченик св. Стефан. Животът на светеца до времето на избора му за дякон от апостолите (Деян. 6:5) за нас остава напълно неизвестен. Ние не знаем нито кога се е родил, нито кога и от кого е бил обърнат в християнството. Нещо повече, всичките ни основни сведения за подвига и делото на този дивен "мъж, изпълнен с вяра и Дух Светий", дължим на перото на св. ап. Лука и неговата книга "Деяния на светите апостоли". Св. Епифаний Кипърски (+403 г.) в своето "Срещу ересите" (Panarion), споменава св. Стефан измежду числото на седемдесетте апостоли. Някои изследователи считат, че това свидетелство на св. Епифаний не заслужава доверие, но техните мнения не се базират на някакво конкретно доказателство. Сведения от по-късно време дават на някои основание да допуснат, че св. Стефан е роднина на св. ап. Павел.
16.08.2010
Несебър избра своята кралица
Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички. Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.
28.05.2009
Над 40 момичета и момчета от Бургас ще се състезават за короната “Мини Мис и Мистър Бургас Плаза”
Момченцата имат по-голямо желание за изява в организирания от Бургас Плаза детски празник и конкурс “Мини Мис и Мистър Бургас Плаза” 29 май 2009 г. Над 40 деца от Бургас на възраст между 3 и 7 години ще участват в конкурса “Мини Мис и Мистър Бургас Плаза”, организиран от първия търговски център от съвременен тип в града. Детският празник и конкурс ще се проведат на 31 май 2009 г. от 11 часа в Бургас Плаза Мол по повод Деня на детето. Интересът към организираната забава е голям, като броят на момченцата, записани за участие в конкурса, надвишава този на момичетата. Водещи на забавната програма и на конкурса ще бъдат двойници на героите от известното детско филмче Лейзи Таун - Спортакус и Стефани. Всички деца ще имат възможност да се снимат с техния любим герой, както и да получат автограф от него. “Чрез конкурса Мини Мис и Мистър Бургас Плаза искаме да покажем, че търговският център може да предложи много стоки и забавления и за най-малките си посетители. Сред богатия микс от наематели в Бургас Плаза попадат някои от най-престижните български и международни вериги за детски стоки в България. По повод Деня на детето сме подготвили множество изненади за децата и техните родители и се надяваме, че всички ще успеят да усетят магията на детския празник”, коментира Таня Косева - Бошова, изпълнителен директор на Бургас Плаза АД.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |