В новините
 
09.06.2009 08:35   Новината е видяна 4464 пъти
До дни ще са ясни песните за ХХVІІ издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето” 2009

 Приключи набирането на песни за Националния конкурс за песен „Бургас и морето” 2009. Тази година желание за участие във фестивала са заявили над 60 автори, част от които са предложили две или повече песни. Подборната комисия за конкурса ще заседава на 9 юни /вторник/ от 14.00 ч. в панорамната зала на хотел „Мираж”.

    Председател на комисията е именитият български композитор Стефан Димитров. В състава й влизат още Тома Спростанов, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Тони Димчева, Ваньо Вълчев, Иван Кожухаров. Община Бургас ще бъде представена от Весела Йорданова – Директор Дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” и Директора на ОП „Летен театър, фестивали и концерти” – Михаил Куцев.

    Комисията по регламент ще подбере 12 песни, които да се представят пред жури и публика на финалния етап на конкурса на 1 и 2 август в Летния театър на град Бургас. До участие във фестивала се допускат песни на български композитори, с максимална продължителност до 4 мин. Те трябва да са изпълнени от популярни и утвърдени български певци и да се придържат кам шлагерното звучене на фестивала.

    Поради големия интерес срокът да подаване на песни беше удължаван няколко пъти. През последните седмици, цялата музикална гилдия е в очакване на резултатите от предварителния подбор и обявяването на 12-те песни, достигнали до финала.

    Сред по-известните имена заявили желанието си да участват в тазгодишния фестивал са: Графа, група „Сигнал”, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Георги Станчев, Дани Милев, Илия Ангелов, Стефан Диомов, Пламен Ставрев, Жан Шейтанов и много други. 





Ключови думи: морето, бургас, бургас и морето,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |