В новините
 
09.06.2009 15:45   Новината е видяна 3356 пъти
В Бургас отварят превантивен център срещу насилието и антиобществените прояви

Скоро в Бургас пълноценно ще започне да функционира Център за превантивни действия срещу насилието и антиобществените прояви. Проектът се реализира по силата на тристранно споразумение между Община Бургас, Областна дирекция „Полиция” - Бургас и Асоциация „Деметра”.

Превантивният център ще бъде настанен в помещение на ул. „Мария Луиза”№9, осигурено от Община Бургас, която ще заплаща и консумативите по неговата поддръжка. Служител, назначен от Общината, ще отговаря за административното обезпечаване на дейността в центъра.

Ремонтните дейности и обзавеждането на помещението са дело на ОДП - Бургас. Полицията осигурява още денонощна охрана и свой служител за работа в офиса.

По силата на тристранното споразумение Асоциация „Деметра” ще подпомогне работата в центъра чрез осигуряване на юрист и социален работник, а при необходимост - психолог или други специалисти. Представителите на неправителствената организация ще разработват и изпълняват проекти и програми, касаещи сигурността на бургазлии и жителите на региона.

Всяка от трите страни по договора обезпечава заплащането на труда на своите служители.

Центърът ще предоставя консултативни услуги във връзка с прилагането на Закона за защита срещу домашното насилие, Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас. В него ще се развива превантивна дейност срещу насилието от и над малолетни и непълнолетни лица, домашното насилие, престъпните посегателства срещу личността /грабежи, склоняване към проституция, трафик на хора и др./, разпространението и употребата на наркотици.

Договорът за взаимодействие е открит за всички организации, имащи отношение към дейността на центъра за превенция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |