В новините
 
12.06.2009 05:56   Новината е видяна 8943 пъти
Стоян Иванов - “Атака” не бойкотира работата на Общински съвет – Бургас

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми колеги,
Очаквах, че след вчерашния призив на Групата съветници на ПП “Атака”
колегите от другите групи да не участват в насроченото за днес заседание на Общински съвет – Бургас ще има  коментари от рода на “Атака” прави бойкот предизборно”. Не се сърдя на колегите общински съветници за тези коментари – очевидно те така възприемат нещата, за тях всичко в момента е “предизборно”.

И тъй като съм сигурен, че днес повечето от вас ще имат достатъчно много друга работа и няма да им остане време да потърсят нашия коментар на тези обвинения, за ваше улеснение ви го изпращам:

“Атака” не бойкотира работата на Общински съвет – Бургас. Нещо повече, ние бяхме съгласни да свикаме извънредно заседание още миналата седмица, за да обсъдим специално онези две точки за летния театър и банковия кредит на Община Бургас, за които се твърди, че са спешни. Нямаше проблем и днешното заседание да бъде извънредно – само с тези две точки, а останалите да обсъдим спокойно и компетентно на 18 юни, както бе първоначално обявено.

“Атака” не може да приеме предизборната заетост на някои колеги – общински съветници като аргумент за изтеглянето на заседанието напред.  Съветниците са длъжни на първо място да защитават интересите на тези, които вече са ги избрали – тоест вашите, на бургаските граждани.
“Атака” и в бъдеще ще реагира остро при опитите да се пробутват докладни записки и документи за разпореждане с общинско имущество за стотици хиляди левове в момента на заседанието на постоянните комисии. Правилникът за работа на Общинския съвет бе изготвен с участието на всички групи (и лично моето и на г-жа Маджарова). Той неслучайно предвижда документите по докладните да се внасят три дни преди заседанието на съответната комисия. За това нещо бяхме единодушни, за да не се повтарят прецедентите, довели до ощетяване на Община Бургас с десетки милиони по времето на предишния кмет и общински съвет. Ще ви спомена само два такива прецедента:

Колодрумът, в който делът на Община Бургас спадна от 66% на двайсетина процента, след като бившите общински съветници “проспаха”, че са гласували такава възможност в учредителния договор;

Дупката в центъра на Бургас, която трябваше да бъде градски универсален магазин, но вместо това правото на строеж бе скандално продадено на безценица отново заради непрецизни действия от страна на стария общински съвет и напълно преднамерени от страна на стария кмет. И дупката си стои!

В заключение – позицията ни е принципна, правим това, което обещахме на бургазлии – да работим открито, честно и да сме добре подготвени за решенията, които гласуваме. Същото обещаваха и много други групи и общински съветници, които знаят, че сме прави, но днес решиха да направят компромис и да участват в заседанието. Надявам се те да разберат, че подобни “компромиси” не са в интерес на гражданите на Бургас и да прекратят тази порочна практика още в самия и зародиш.

С уважение:
Стоян Иванов, общински съветник от “Атака”,
председател на ПК “Общинска собственост
и стопанска политика” 





Ключови думи: Атака, общински съвет, общински съветници,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |