В новините
 
15.06.2009 12:26   Новината е видяна 5162 пъти
17 партии и 15 мажоритарни кандидати в битка за Бургас

17 партии и коалиции и 15 мажоритарни кандидати бяха допуснати до участие на  парламентарните избори в Бургас от РИК. Крайният срок за представяне на необходимите документи за регистрация беше до 19 часа на изминалата събота.

Председателят на Районната избирателна комисия Евгени Мосинов каза, че по реда на представяне на документите първи още на 11 юни е бил  регистриран Ивайло Дражев от ПП “Българска социалдемокрация“. Следват Любомир Пантелеев от „Коалиция за България“, Йордан Цонев - ДПС, Мирослав Севлиевски - ПП “Лидер“, Божидар Димитров - ГЕРБ, Павел Чернев - Съюз на патриотичните сили. „Зелените също излъчиха свой мажоритарен кандидат -  Даниела Божинова, която е единствената дама от мажоритарните кандидати“, каза Мосинов. Калин Господинов е издигнат от партия  „Социалдемократи“ , а мажоритарен кандидат на ПП “Атака“ е Волен Сидеров. Георги Манев е кандидат от РЗС, Георги Желязков Бъчваров – Национално движение за спасение на отечеството, Иво Маринов - коалиция „Българска лява коалиция, Вълчо Чолаков „Синята коалиция“, Трифон Грудев - НДСВ и Тодор Николов Батилов от Български национален съюз  Нова демокрация. „Сред тях няма независим кандидат и от общо седемнайсет листи само в десет от случаите мажоритарните кандидати са водачи и на съответни партийни листи“, информира председателят на РИК. Не се дублират кандидатите на „Коалиция за България“. Водач на листата на социалистите е Пламен Орешарски, а мажоритарен - областният управител Пантелеев. Първи в листата на „Ред, законност и справедливост“ е Димитър Абаджиев, мажоритарен е бургазлията Георги Манев. 
РИК е отказал регистрацията на четирима кандидат на само една партия, защото не са представили всичките си документи: заявление за регистрация, декларация за съгласие“. В ЦИК ще бъде извършена втора проверка на всички документи и ще бъде възможно печатане на бюлетините“, каза Мосинов. 
От вчера започна официална предизборна кампания, която ще свърши в деня за размисъл, преди вот за народни представители. Самото гласуване на 5 юли ще се извърши с две бюлетини. „Първата  ще е за мажоритарен кандидат, в която в поредност ще бъдат изписани 15 кандидати с номер на листата пред всяко име и една втора бюлетина за партийни кандидати. Бюлетините няма да се слагат в пликове. Гласуващият ще постави знак на едната бюлетина с петнайсет кандидати и на другата бюлетина с имената на 17 партии и коалиции, като тези, които са участвали в предходните избори, ще запазят номерата си. Гласуваме върху т.н. интегрална бюлетина със знак“, разясни председателят на РИК.

 

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС





Ключови думи: партии, коалиции, мажоритарни кандидати,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |