В новините
 
17.06.2009 06:16   Новината е видяна 3201 пъти
Бургаски общинар спечели място в престижна програма за обучение на млади европейски лидери

Служителят в Дирекция „Евроинтеграция” на Община Бургас Светозар Градев е избран да се обучава в Стипендиантската програма за млади лидери от Централна Европа „Карл Фридрих Гьорделер Колегиум” на Фондация „Роберт Бош”.

Всяка година програмата предоставя подкрепа на 24 млади специалисти от България, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия, работещи в структурите на публичната администрация.

Желаещите да се включат в нея тази година са били над 400. До финала са стигнали 120 кандидати. Най-добрите са били определени след интервюта, в които е участвал Ханс Клозе - председател на Комисията по външна политика в Германския Бундестаг, и персонално събеседване с международна комисия.

Участието в Колегиума ще позвали на Светозар Градев да се запознае с особеностите на управленския процес в Германия, да натрупа опит и да доразвие специфичните си професионални интереси в една интензивна работна среда.

Програмата, в която ще участва младият бургазлия, се състои от семинарна фаза и квалификационни модули по актуални теми като трансграничното сътрудничество, опазването на околната среда, интеграционните процеси, обучения по техники на преговаряне, презентационни умения, реторика и управление на конфликти. 

 





Ключови думи: Евроинтеграция, Община Бургас, бургазлия,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |