В новините
 
17.06.2009 06:19   Новината е видяна 4476 пъти
С филм за Апостол Карамитев ще бъде открит фестивалът на европейските копродукции в Бургас

С премиера на биографичния филм за Апостол Карамитев ще бъде открит XIV – ят Международен кинофестивал на европейските копродукции в Бургас. Прожекцията ще се състои на 17 юни /сряда/ от 19.00 часа в салона на Драматичен театър „Адриана Будевска” при вход свободен. Сценарист, режисьор и оператор на едноименната лента е неговият син Момчил Карамитев.

      Фестивалът на европейските копродукции ще продължи от 17 до 23 юни и ще покаже на бургаските зрители 9 филма от тазгодишната си програма.

      Любителите на документалното кино ще могат да проследят на 18 юни /четвъртък/ от 19.00 часа забележителното разследване на опожаряването на партийния дом чрез лентата на Малина Петрова „Приключено по давност”.

      Завръщането на полския режисьор Йежи Сколимовски на голямата сцена след 17 – годишно отсъствие ще бъде отбелязано с прожекция на най-новият му филм „Четири нощи с Анна”, който зрителите могат да гледат на 19 юни /петък/ от 19.00 часа.

     По две прожекции на ден от 17.00 и 19.00 часа ще гледат бургаските киномани през почивните дни. В събота /20 юни/ първата лента ще бъде „Константин и Елена” на носителя на наградата за млад режисьор на фестивала за документално кино в Амстердам през 2008 г. – Андрей Даскалеску и „Черен лед” на Петри Котвица, номинирана за „Златна мечка” в Берлин. В неделя /21 юни/ ще бъдат излъчени филмите „Наопаки” и „Още една любовна история”.

     Прожекцията на румънския филм „Уикенд с майка ми” ще бъде на 22 юни /понеделник/ от 19.00 часа, а с премиерата на филма с българско участие „Свети Георги убива змея” /Сърбия, Босна и Херцеговина, България/ на 23 юни /вторник/ в 19.00 часа ще бъде закрит кинофестивала в Бургас.

      Всички прожекции в рамките на фестивала на европейските копродукции ще се състоят в салона на ДТ „Адриана Будевска” при вход свободен. 

 





Ключови думи: филм, Апостол Карамитев, кинофестивал, Прожекция, Сценарист, режисьор, оператор, бургаските,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |