В новините
 
19.06.2009 06:16   Новината е видяна 4782 пъти
Гласят Бургас за домакин на Световен шампионат но кинология

За втори пореден път в Бургас се провежда международна изложба на породисти кучета, като тази година градът е домакин и на Европейски шампионат по кинология.

„Подобен форум се прави за първи път в България. Бургас се представя много добре като домакин, така че ще опитаме да направим тук и световен шампионат”, заяви по време на пресконференция председателят на Български републикански киноложки съюз Аврам Петков. В нея участваха още Диана Колчева - нач.-отдел „Туризъм” в Община Бургас и общинският съветник Стоян Гюзелев, в качеството си на председател на Бургаския клуб за българско овчарско куче.

Тази година на киноложкия форум в Бургас участват сто кучета, тоест два пъти повече в сравнение с миналата година. Край морето гостуват кинолози от няколко чужди държави - Русия, Украйна, Молдова и Латвия.

На 14 и 17 юни се проведоха първите кръгове от изложбата. Съдиите са останали изненадани от красотата и чистата кръв на участвалите кучета, много от които са собственост на бургазлии. Впечатление са направили изключително качествени екземпляри от породите Българско овчарско куче, Американски стафордшир териер, Йоркширски териер, Чихуахуа.

На 21 юни /неделя/ предстои най-интересната част от тазгодишното киноложко изложение в Бургас - провеждането на Европейския шампионат и излъчването на кучето - едноличен шампион. Състезанието ще започне от 10.00 часа на 8 ринга в близост до х-л „Парк” в Морската градина. Очаква се на него да присъства председателят на Международния киноложки съюз Владимир Уражевски. Местните кинолози се надяват абсолютният победител да бъде от единствената призната и регистрирана наша порода - Българско овчарско куче. Съществува възможност скоро българските породи да станат две, тъй като родния киноложки съюз се опитва да регистрира и лудогорското гонче.




Ключови думи: Бургас, кучета, шампионат, форум, киноложки, съюз, овчарско, кинолози, териер,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |