В новините
 
19.06.2009 06:42   Новината е видяна 5555 пъти
Георги Манев: РЗС носи идеите на СЕК

“България на гражданите  и регионите” е политическият проект, към който се присъедини  Средна европейска класа с председател  Георги Манев. Той подписа тристранно споразумение с РЗС на Яне Янев и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев на 12 юни, ден преди да се регистрират кандидат -депутатските листи.
СЕК е припознала в РЗС и Европейски демократичен институт на Димитър Абаджиев свои политически принципи, затова влизаме  в този проект, заяви вчера председателят на СЕК Георги Манев. Към коалицията, съставена от РЗС, Европейски демократичен институт и СЕК  за предстоящите избори ще участват още ВМРО, ЕНП, два земеделски съюза, ССД. 
Коалицията с „Ред, законност и справедливост" напълно отговаря на идеите на Средна европейска класа". Това каза още  лидерът на партията и мажоритарен кандидат от листата на РЗС за Бургас Георги Манев. Според него европейските стандарти в бизнеса и всички условия на живот у нас, които са цел на СЕК, имат пълно приложение в платформата на предизборния проект „България на гражданите и регионите".
Георги Манев подчерта съществените прилики между принципите на коалицията и обявените приоритети на неговата партия. Като такива той посочи представяне на различните съсловия и гилдии в изпълнителната власт, ликвидиране на олигархичния модел на управление и икономиката у нас, подпомагане на културата от бизнеса, създаване на закон за меценатството и като върховна цел - създаване на средна европейска класа в силна и авторитетна държава.
Това са основните приоритети и на партия Средна европейска класа и затова приехме да участваме в този проект, каза Манев. Той допълни още, че в момент на криза трябва да се прилага консервативна политика. Участниците в новата формация ще искат и нова конституция.
Лидерът на СЕК заяви, че сам отказал да бъде поставен на избираемо място в листата на партията на Яне Янев и пожелал да бъде мажоритарен кандидат, за да запази идентичността на своята партия. Той смята, че „Ред, законност и справедливост" ще защитава идеите на СЕК в Европейския парламент заради своята близост с консервативните партии там. Според споразумението СЕК ще участва със съвещателен глас в заседанията на РЗС.
Намерихме общ език с тях, така обяснява Манев своето присъединяване към проекта.
Към общите приоритети на участниците в него са още децентрализация на държавата с цел създаване на реална средна класа, подпомагане на малкия и среден бизнес, защита на националните интереси.

Георги Манев заяви, че СЕК ще продължи да се развива като самостоятелна политическа сила, но проектът, в който се включва сега, ще бъде дългосрочен с намерение да участва и в следващите избори, включително и местни. Мандатоносител на формацията е РЗС, тъй като тя вече е позната в ЕС, уточни Манев. ”РЗС е пълноправен член на Съюза на европейските консерватори. Чрез тяхното лоби в европейските институции и чрез новия политически проект ние можем да създадем истинска средна класа в България”, каза Манев.

Автор: Весела ГОРАНОВА
http://factor-bs.com/news-9385.html





Ключови думи: граждани, проект, европейска, класа, Георги, Манев, Янев, Европейски, демократичен, институт, Димитър, Абаджиев, кандидат, политически, партия, мажоритарен, листа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |