В новините
 
23.06.2009 07:52   Новината е видяна 5475 пъти
Бургас - Димитър Николов връчи ключове за апартамент на младежи от Защитено жилище за хора в риск

На 22 юни на официална церемония кметът на Община Бургас Димитър Николов връчи ключовете за настаняване в самостоятелно жилище на 5 младежи от „Защитено жилище за хора в риск” и 1 младеж от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Ал. Г. Коджакафалията”. Апартаментът, в който ще бъдат настанени младежите, е общинска собственост и се намира в бургаския комплекс „Изгрев”.

      На събитието още присъстваха заместник – кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян, началникът на отдел „Социални дейности и трудова заетост” Мая Казанджиева, управителят на „Защитено жилище за хора в риск” Стефка Кокончева, директорът на ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията” Йордан Тодоров, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, и общински съветници.

     „Това е първата по рода си инициатива, но ще направим всичко възможно да не е последната и догодина да връчим ключове за общинско жилище на още младежи”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. „Настаняването в самостоятелен апартамент ще помогне на младежите по-добре да усвоят ежедневните навици, да се справят с проблемите сами и по-бързо да се интегрират в обществото”, допълни още Димитър Николов.

     Освен ключовете за жилище на младежите, кметът връчи и благодарствени адреси на хората, назначени за техни наставници. Те са избрани измежду техни колеги и ще им помагат да се справят с работните задължения. Четиримата наставници ще имат грижата момчетата да не напускат своята работа или квартира и да не попаднат отново на улицата.

     Ради, Иван, Мариян, Любо, Васил и Георги вече са назначени на работа в „Домашен социален патронаж”, „Хляб и хлебни изделия” ЕООД и „Бургасцвет – 90 – Танев”. Поради навършване на необходимата възраст /23 г./ младежите са готови да напуснат социалната институция и да започнат самостоятелен начин на живот. 






Ключови думи: кметът, Бургас, жилище, Защитено, хора, риск, дейности, Николов, младежите, работа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |