В новините
 
27.06.2009 19:15   Новината е видяна 10669 пъти
Трифон Грудев откри сърф регата Хоризонт в Бургас

Пожелавам в политиката да има толкова достойни хора, колкото има в българския спорт, каза кандидат-депутатът на НДСВ

Мажоритарният кандидат и водач на бургаската листа на НДСВ Трифон Грудев даде старт в 11.00 часа днес на националната сърф регата „Хоризонт 2009" в Бургаския залив. В нея участват 35 сърфисти от 11 клуба от Бургас, София, Варна, Несебър, Обзор, Поморие и  други. Регата „Хоризонт 2009" клас Фънборд е част от календара на Федерацията по ветроходство.

„Пожелавам в политиката да има толкова достойни хора, колкото има в българския спорт", каза Трифон Грудев при откриването. Той бе поканен днес да стане почетен председател на Уиндсърф клуб „Бургас". „Приемам това с много голяма отговорност. Като политик ще работя за спорта, защото спортът е един политически проблем, касаещ здравето на всички хора и околната среда", отбеляза Трифон Грудев. Според него, българският спорт спешно се нудае от Закон за спорта, регламентиращ собствеността и стопанисването на спортните бази и Закон за спонсорството, даващ финансови и данъчни стимули за хората, които имат пари да инвестират в спорта. Защото спортът не може повече да разчита само на ентусиазъм.

„Проучил съм възможностите за решение на един от най-важните проблеми, които поставиха жителите на Бургас, а това е проблем и на всички големи градове - липсата на велоалеи.  Необходима е промяна в Закона за движение по пътищата, която да даде специален статут на велоалеите, както е направено в други европейски държави" - съобщи Трифон Грудев пред бургаските спортисти. Преди откриването на регатата, той обсъди  с председатели на бургаски спортни клубове, сърфисти, спортисти и спортни деятели от Бургас и региона възможностите за развитие на спорта сред децата и създаването на бази за масов спорт. В срещата, проведена по покана на Уиндсърф клуб „Бургас", участва и д-р Петър Петров, кандидат-депутат от листата на НДСВ и един от най-запалените бургаски сърфисти. 




Ключови думи: Трифон Грудев, сърф, регата, Бургас, политиката, НДСВ, Хоризонт, Уиндсърф, клуб, бургаски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |