В новините
 
28.06.2009 09:02   Новината е видяна 4178 пъти
Община Бургас взе мерки за ограничаване на инцидентите върху път-убиец

Община Бургас взе мерки за ограничаване на инцидентите по един от най-натоварените пътни участъци в града. На печално известния заради многото смъртни случаи път Е-87 бе монтиран радарен скоростомер. Уредът показва в реално време на преминаващите шофьори с колко километра в час се движат. Ефектът от него е най-вече превантивен, тъй като участъкът е прав и по-разсеяните водачи често не усещат как превишават разрешената скорост. Последствията от тава нарушение могат да бъдат ужасни. Не много отдавна на път Е-87 отново имаше пътно-транспортно произшествие с човешки жертви. Един изкривен стълб все още напомня за този инцидент.
Като допълнителна мярка на пътя-убиец са монтирани светлоотразителни кабари, които нощем трасират правилната траектория за движение. Със светлоотразителни лепенки са облепени всички стълбове в участъка на пътя от кръстовището зад стадион „Черноморец” до кръстовището Бургас-Средец-Созопол.
Със средства, осигурени от Община Бургас, вече е направен и основен ремонт на КПП-то при кръстовището за Созопол. Той включва поставяне на нова дограма, гипсокартон, теракот, боядисване, реновиран е санитарният възел. Така КПП-то отново ще може да се ползва пълноценно от органите на полицията.
Взетите мерки не могат да компенсират в пълна степен човешката безотговорност, а понякога и глупост. Затова Община Бургас призовава водачите на автомобили: Шофирайте внимателно!




Ключови думи: Бургас, пътна безопасност, кръстовище, КПП,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |