В новините
 
02.07.2009 08:44   Новината е видяна 18304 пъти
КРИПТИРАНИ КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ ТЕТРА И НЕРА, КОИТО ИЗГРАЖДА МВР, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРЕНОС НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ

КРИПТИРАНИ КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ «ТЕТРА» И «НЕРА», КОИТО ИЗГРАЖДА МВР, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРЕНОС НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ

Министърът на вътрешните работи проследи демонстрация на възможностите им, след като беше открита базова “ТЕТРА”- станция в Бургас
 

Специалистите от дирекция Комуникационни и информационни системи към МВР и партньорите им от фирмите EADS Defence & Security и “НЕРА” представиха завършения етап от мрежата за защитени мобилни комуникации (ТЕТРА-мрежа) на МВР.

     ТЕТРА-мрежата предлага новаторски услуги за цифрова комуникация и широкообхватна ведомствена система за оповестяване, която осигурява висока степен на сигурност, широко покритие и изключителна надеждност. Системата ТЕТРА предлага функции за предаване на информация, които са далеч над възможностите на обществената радиомрежа за комуникации и гарантира възможностите на българските сили за сигурност да решават и действат въз основа на безпогрешна оценка на всяка извънредна ситуация. Осигуряването на надеждна комуникация за българските сили за сигурност дори и при събития с потенциални вреди за обществените телекомуникационни и информационни системи е съществена предпоставка за техните успешни действия при кризисни ситуации.

     Криптираната мобилна мрежа в момента се използва главно от “Гранична полиция”, скоро и пожарната ще бъде оборудвана с такава техника. Особено важно е, че по мрежата “ТЕТРА” и “НЕРА” ще може да се осигури абсолютна надеждност и бърз трафик за биометричните данни при изработването на новите документи за самоличност, заяви Министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Заедно с Директорът на ОДМВР - Бургас Комисар Васил Едрев, те проследиха демонстрацията на възможностите на системата.

     Изграждането на мрежата започва през 2002 г. и е резултат от дългогодишно сътрудничество между българските власти и бизнес направлението „Отбрана и сигурност” (EADS Defence & Security) на Европейската авиационна, отбранителна и космическа компания - EADS. На територията на Областната дирекция на МВР -Бургас е разположен един от досега изградените в страната общо 56 елемента на инфраструктурата на мрежата. В края на декември 2008 г. българското министерство на финансите възложи с договор на EADS Defence & Security доставката на пореден етап от системата - изградена до ключ ТЕТРА-мрежа за целите на българската гранична полиция. Планирано е разширението на мрежата, покриващо 52% от българската територия, да бъде пуснато в експлоатация до края на 2009 г., като покрие Шенгенските зелена и синя граници на България. 

     Мениджърите от двете фирми EADS Defence & Security и “НЕРА” са изразили задоволството си от работа с МВР и са гарантирали максимална сигурност и качество на продукта. Най-големият клиент на тези мрежи се явява Бургаската полицейска дирекция на чиято територията са разположени близо 18 % от изградените мрежи.

     Бургаските полицаи получиха още една придобивка - три мотора “БМВ” за нуждите на “Магистрална полиция”. С мощните машини - 800 кубика, полицаите от звено “Сигма” ще патрулират по магистрала “Тракия” в отсечката до Карнобат, с което се ограничат предприеманите от водачите нарушения.  




Ключови думи: Бургас, новини, КРИПТИРАНИ, КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ, ПРЕНОС, БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |