В новините
 
07.07.2009 05:47   Новината е видяна 4023 пъти
Децата от „Коджакафалията” са на лятно училище след спечелен от Община Бургас проект

Община Бургас спечели от Фонд „Социално подпомагане” към Министерство на труда и социалната политика финансиране за проект „Летен образователен лагер за деца от Дом за деца, лишени от родителска грижа ”Ал. Г. Коджакафалията”.

Проектът е на стойност 35 770 лв. Част от тях са осигурени от Община Бургас и сдружението с нестопанска цел, което работи в Дома /училищното настоятелство/. Сумата покрива разходите за пълен пансион, образователни занимания, спортни мероприятия и екскурзии, както и пътните разходи за 2 автобуса от Бургас до курортен комплекс „Пампорово” и обратно.

Лятното обучение ще продължи 10 дни - от 1 до 10 юли. В него са обхванати 80 деца от Дома и 7 придружаващи ги специалисти.

Паралелно с почивката се провеждат занимания и открити форми на обучение чрез интерактивни методи, за да се повиши информираността на децата по различни теми за превенция на насилието и овладяване на нови модели на поведение за избягване на агресията. Очакванията са по време на летния лагер да се повиши социалният опит на децата и те да изградят умения за общуване с връстниците си.

 





Ключови думи: Община Бургас, лагер, деца, обучение,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |