В новините
 
08.07.2009 06:19   Новината е видяна 5020 пъти
Светлозар Игов и Владимир Трендафилов ще оценяват най-новата бургаска литература

Проф. Светлозар Игов и доц. д-р Владимир Трендафилов ще оценяват книгите от бургаски автори, издадени през 2009 година. Избра ги Експертна писателска комисия от морския град чрез поименно гласуване на предложените  от писателските обединения 12 имена, сред които проф. Михаил Неделчев, Вихрен Чернокожев, Калина Лукова, Иван Карадочев, Никола Инджов.

Литературният преглед на книгите с проза ще извърши проф. Светлозар Игов, а на книгите с поезия - доц. Владимир Трендафилов. Всеки автор изпраща сам книгата си на съответния критик. Крайният срок за получаване на книгите е 10 ноември 2009 година.

Професор Светлозар Игов е един от най-добрите познавачи на класическата и модерната философска и литературна мисъл. Активно се занимава с оперативна критика. Автор на повече от 1000 публикации в литературната периодика. Изявява се в областта на художествената литература: поезия, проза, фрагменти, афоризми, есета, пиеси. Изтъкнат преводач и автор на антологии. Научен и старши научен сътрудник  в Института за литература при БАН.

Владимир Трендафилов е поет, автор на материали в академични сборници и периодични издания, преводач. Участва в редица дебати върху проблемите на литературата, културата и масмедиите. Автор е на книгите - "Неизличимият образ в огледалото" (1996 г.), "През седмицата в литературния аквариум" (1999 г.). Издава и стихосбирките "Четирите фокуса" (1997 г.), "Смъртният танц на фокусника" и други. Превежда от английски на български, основно  поезия. Завършил е английска филология в СУ "Св. Климент Охридски", където преподава до 2001 г. Две години работи като редактор в издателство "Народна култура". От 2001 г. е главен редактор в "Български текст" ЕООД.

Книгите се изпращат на следните адреси:

Поезия:

Доц. д-р Владимир Трендафилов

Ул. „Цар Асен” 54  вх. 2 ап.7

Проза:

Проф. Светлозар Атанасов  Игов

1421 София

Ул. „Милин камък” 56




Ключови думи: Автор, редактор,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |